Partizanu četvrti uzastopni kup

Svi znamo koliko je Kup nezgodno takmičenje. Uz sve stvari koje su se dešavale ove sezone, ovo je dokaz rada, kvaliteta i toga da trajemo
0 komentar(a)
Partizan, Foto: BETA
Partizan, Foto: BETA
Ažurirano: 12.02.2011. 22:44h

"Žućkova ljevica" ostala je u Humskoj, Partizan je u finalu Kupa "Radivoja Koraća" savladao FMP (77:73) i četvrti put uzastopno stigao do nacionalnog kupa.

Izabranici Boška Đokića su u jednom trenutku imali i plus 13 (53:40), sredinom treće četvrtine, ali nisu uspjeli da sačuvaju stečenu prednost.

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je Džejms Gist koji je zabilježio 13 poena, osam skokova i čak sedam blokada. Kurtis Džerals je bio najefikasniji sa 20 poena. Kod FMP-a Mile Ilić je dao 17 poena, a Vuk Radivojević 16.

Ono što je Vlada Jovanović istakao da Partizanu pravi probleme čitave sezone desilo se ponovo. "Crno-bijeli" su katastrofalno odigrali tri četvrtine, ali su pokazali karakter i kvalitet kada je bilo najvažnije, preokrenuli rezultat i stigli do trijumfa.

- Svi znamo koliko je Kup nezgodno takmičenje. Uz sve stvari koje su se dešavale ove sezone, ovo je dokaz rada, kvaliteta i toga da trajemo. Ponosan sam na saigrače stručni štab, i ove ljude na tribinama. Svaki trofej daje smisao, ali ja ih ne brojim - rekao je kapiten Partizana Petar Božić, kome je pobjednički pehar predao predsjednik KS Srbije Dragan Kapičić.

Bonus video: