Zagreb odbranio trofej

Za razliku od duela sa Cedevitom, Zadrani su igrali u kompletnom satavu, ali im to nije pomoglo da izbjegnu treći ovosezonski poraz od "mrava" (dva u NLB ligi)
0 komentar(a)
Mario Kasun, Foto: NLB LIGA
Mario Kasun, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 10.02.2011. 21:20h

Košarkaši Zagreba odbranili su Kup "Krešimira Ćosića", nakon što su poslije preokreta savladali Zadar 91:85 (21:23, 19:24, 23:21, 28:17). Za razliku od duela sa Cedevitom, Zadrani su igrali u kompletnom satavu, ali im to nije pomoglo da izbjegnu treći ovosezonski poraz od "mrava" (dva u NLB ligi).

Zagreb je više od tri četvrtine bio u rezultatskom zaostatku, čak četiri puta je imao sedam ili devet poena minusa, ali svaki puta su se vraćali u igru. Kada je najviše trebalo razigrali su se oni najiskusniji Damir Mulaomerović (14 poena) i Mario Kasun (27 koševa, devet skokova) i iznenađujuće Ante Mašić (11 poena, pet skokova).

Njih trojica su u posljednjoj četvrtini donijeli svom timu minimalno vođstvo, a onda su u samoj završnici Zagrepčani dobili pomoć od najiskusnijih igrača na suprotnoj strani. Branimi Longin (dva poena, šut 6-1) i Brendon Braun (22 koša) u posljednjih minutu i 12 sekundi pri rezultatu 87:85 promašili su sva četiri slobodna bacanja, a sa druge strane Krunoslav Simon i Džošua Hejvelt su bili sigurne ruke, pa su se Zagrepčani na kraju radovali.

Za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je Mario Kasun, centar Zagreba.

Petrović povukao ostavku

Trener Cedevite Aco Petrović je odmah nakon poraza od Zadra u polufinalu Kupa rekao da je klubu napravljena neprocjenjiva sramota, a kada se tako izgubi, jedino trener može biti kriv i sve to začinio ostavkom. Međutim, nakon prespavane noći, promijenio je odluku.

- Aco je postupio moralno i logično odmah po završetku susreta sa Zadrom koji nas je, iskreno govoreći, sve zajedno šokirao. Mi od naših ambicija ne odustajemo, tako da smo se sa Acom dogovorili da i dalje bude naš prvi trener, jer ima podršku kompletne uprave - rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Bonus video: