Košarkaši Budućnosti pred devetom krunom

Podgoričani će sjutra i prekosjutra na Cetinju braniti pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog Kupa i pokušati da osvoje i deveti trofej otkada je obnovljena državna nezavisnost.
0 komentar(a)
Kup Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Kup Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.02.2011. 15:34h

Budućnost dominira u crnogorskoj košarci, niko ne može ni da je ugrozi i potrebno je čudo da neko zaustavi tim Dejana Radonjića u pohodu na bilo koji trofej u Crnoj Gori.

Podgoričani će sjutra i prekosjutra na Cetinju braniti pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog Kupa i pokušati da osvoje i deveti trofej otkada je obnovljena državna nezavisnost. Jasno je ko je apsolutni favorit, ali ni ostala tri učesnika završnog turnira ne žele da se unaprijed predaju, pogotovo domaći Lovćen, koji je lani igrao finale plej-ofa sa „plavima”.

U prvom polufinalnom meču, u 17 časova, sastaju se Lovćen i ABS Primorje, dok će tri sata kasnije na parket SRC „Lovćen” istrčati igrači Budućnosti i Mogrena.

- Želimo da u Kupu uradimo ono što se i očekuje, a to je da opravdamo ulogu favorita. Nadamo se da ćemo u ta dva meča biti na visini zadatka i još jednom osvojiti pehar - naglasio je Radonjić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Trener Mogrena Željko Božović je svjestan da njegovi izabranici nemaju nikakvih šansi u polufinalu.

- Drago nam je što učestvujemo na finalnom turniru, ali je nezgodno što se u prvom meču ukrštamo sa ekipom Budućnosti. Tako su izvučeni parovi, a nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu i opravdati to što smo među četiri najbolje ekipe. O Budućnosti ne treba trošiti previše riječi, a mi dolazimo sa mladim sastavom, koji igra cijele sezone - rekao je Božović.

Kao što bi bilo čudo da Budućnost ne osvoji prvi trofej u sezoni, tako bi bilo neočekivano da Lovćen u prvom polufinalu ne nadvisi Novljane.

- Nemamo mnogo iskustva u organizaciji ovih turnira, ali se nadam da će ljudi iz Lovćena sve učiniti da budemo dobri domaćini. Mislim da smo u utakmici sa ABS Primorjem blagi favoriti, ali Kup je takvo takmičenje da se nikad ne zna konačni ishod. Što se tiče samog turnira, Budućnost je apsolutni favorit i stvarno bi bilo veliko iznenađenje da ne osvoji Kup. Ukoliko dobijemo Primorje, trudićemo se da finale odigramo najbolje što možemo i nadam se da može da bude zanimljivo - istakao je šef stručnog štaba Cetinjana Miodrag Kadija.

Novljani, sa druge strane, smatraju da su veliki uspjeh napravili i samim plasmanom na finalni turnir.

- Mi smo i u četvrtfinalu napravili iznenađenje, jer smo dobili Teodo. I laicima je jasno da je Lovćen apsolutni favorit, a mi ćemo se truditi da sa mladim sastavom pružimo što jači otpor. Imamo pet juniora u ekipi, nadam se da će moći da osjete kako izgleda ovaj nivo košarke i da će se nametnuti selektoru Kadiji - poručio je trener Novljana Dejan Jeftić.

Komesar Kupa Igor Popović je napomenuo da su se i Pljevlja prijavila za organizaciju finalnog turnira, ali da je ocijenjeno da je najbolje da domaćin bude Cetinje.

PETAK

Lovćen - ABS Primorje 17.00

Budućnost - Mogren 20.00

SUBOTA

Finale 18.00

Bonus video: