Aco Petrović podnio ostavku

Ovo je neprocjenjiva sramota za klub, a kada ovako izgubiš, jedino trener može biti kriv
80 pregleda 0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 09.02.2011. 21:06h

Zadar je napravio senzaciju u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa "Krešimira Ćosića", pošto je košem Ivana Batura uz zvuk sirene savladao Cedevitu 83:82. Pobjeda Zadra dobija dodatno na težini ako se zna da je zbog dugovanja na ovom meču nastupio bez ovosezonskih akvizicija Jakova Vladovića, Čestera Mejsona, Marka Ramljaka, Marija Dundovića, Ive Ivanova, Brendona Brauna, Antonija Vlaića, Branimira Logina i Devona Dovnija.

Na drugoj strani Cedevita je bila dodatno pojačana, obzirom da se nakon povrede u sastav vratio hrvatski reprezentativac Marino Baždarić. Zadrani su igrali sa samo pet igrača, dok su igrači na klupi bili juniori.

Nakon ovakvog poraza Aleksandar Petrović podnio je neopozivu ostavku, koju je obrazložio riječima:

- Ovo je neprocjenjiva sramota za klub, a kada ovako izgubiš, jedino trener može biti kriv. Ne želim umanjivati pobjedu Zadra, ali igrali smo protiv petorice istih igrača svih 40 minuta i nismo ni zaslužili da pobijedimo. A kada je tako, neko mora snositi posljedice.

Petrović je rekao da je upozoravao da Zadar u oslabljenom sastavu može biti nagazna mina, ali nije to urodilo plodom u glavama njegovih igrača.

- Kada igrate fantastičnu partiju prije samo nedelju dana, pa sada odigrate ovako, to samo govori o mentalnom sklopu igrača. Ova ekipa nije zaboravila da igra, a s obzirom na sve što joj slijedi, dobro je vrijeme za promjenu trenera.

Protivnik Zadra u sutrašnjem finalu biće Zagreb, koji je bio bolji od Cibone (93:86).

Bonus video: