Rondo „izbušio” Orlando

Rondo nas je uništio. Šta god je htio da uradi, kuda god je poželio da prođe, njemu je uspijevalo - prokomentarisao je trener Orlanda Sten van Gandi
0 komentar(a)
Rondo, Foto: REUTERS
Rondo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.02.2011. 11:44h

“Rondo je pogađao iznutra, dok je Orlando promašivao spolja” - tako su američki mediji opisali duel Bostona i Orlanda, u kojem su “seltiksi” opet pokazali ko je ko u Istočnoj konferenciji.

Omaleni plejmejker očajnog šuta, ali razornog prodora pod koš, ubacio je svoj rekord sezone (26 poena) i pomogao Bostonu da se vrati iz minusa koji je imao u prvom poluvremenu.

- Rondo nas je uništio. Šta god je htio da uradi, kuda god je poželio da prođe, njemu je uspijevalo - prokomentarisao je trener Orlanda Sten van Gandi, ali i potencirao da Rondo nije bio jedini problem za njegov tim.

- Šut nas je toliko očajno išao da jednostavno nisam znao koga da držim na parketu. Zaista sam uradio loš posao!

Orlandu nije pomogla ni sjajna rola Dvajta Hauarda, koji je postigao 28 poena, od kojih većinu u prvom poluvremenu.

Ipak, kada je Hauard stao, stala je i magija - Boston je serijom od 7:0 na početku drugog poluvremena definitivno prelomio meč.

- Odlično su čuvali Pirsa i Alena, nisu puštali njihova tijela. To mi je otvorilo dosta prostora - opisao je Rondo svoj najbolji ofanzivni učinak u posljednjoj godini.

Boston se 38. pobjedom u sezoni izdvojio na vrhu Istočne konferencije, dok je Orlando tek peti - ispred njega su još Majami, Čikago i Atlanta.

Do šeste uzastopne pobjede, ovoga puta protiv LA Klipersa, košarkaši Majamija stigli su zahvaljujući Dvejnu Vejdu, koji je sa 28 poena, 8 skokova i osam asistencija anulirao najgori košgeterski učinak Lebrona Džejmsa u sezoni (12 poena).

- Ovo što ste vidjeli u drugom poluvremenu, to je pravi Majami - kazao je trener “hitsa” Erik Spelstra.

Klipersima nije pomogao ni 42. dabl-dabl učinak Blejka Grifina ove sezone (21 poen, 16 skokova). Američki mediji pišu da je njegovo prvo zakucavanje na meču, negdje početkom drugog poluvremena, na košarkaše Majamija djelovalo kao budilnik.

- Naša klupa je bila očajna, moram to da izjavim - prokomentarisao je trener Klipersa Vini del Negro.

Raoran učinak Amarea Studermajera (rekord sezone, 41 poen, 21-17 šut za dva) donio je Njujorku pobjedu nad Filadelfijom u “Medison skver gardenu”.

- Znali smo koliko nam je ovo značajna utakmica i svojski smo se potrudili da je dobijemo - rekao je Studemajer.

Trener Majk D'Entoni se nadovezao:

- Zbog ovakvih utakmica je Amare došao u Njujork!

Rezultati: Majami - LA Klipers 97:79 (Vejd 28p, 8sk, 8as, Boš 16p, 7sk, Džejms 12p - Grifin 21p, 16sk ), Nju Džersi - Indijana 86:105 (Haris 13p, Lopez 13p - Džons 18p, Danlivi 17p, Džordž 14p), Njujork - Filadelfija 117:103 (Studemajer 41p, 7sk, Filds 25p, 10sk, Felton 13p, 13as - Brend 28p, Vilijams 19p ), Boston - Orlando 91:80 (Rondo 26p, 7as, Pirs 18p, Garnet 16p, 9sk, Perkins 13sk - Hauard 28p, 13sk, Anderson 12p).

Bonus video: