Aleksa Popović riješio igru nerava

Ključna je bila trojka Alekse Popović dva minuta i 14 sekundi prije kraja za 87:81.
91 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Aleksa Popović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 05.02.2011. 20:45h

Igra nerava vođena je tokom svih 40 minuta u “Morači”, a na kraju su se radovali domaći košarkaši. Ključna je bila trojka Alekse Popović dva minuta i 14 sekundi prije kraja za 87:81. Podatak da do tog momenta nijedna ekipa nije ostvarila prednost veću od pet poena, najbolje govori o dešavanjima na terenu. Gostima je pripao prvi dio meča, Podgoričanima drugih 20 minuta, što im je bilo dovoljno za 12. trijumf ove sezone, koji ih ostavlja ih u trci za fajnl-for.

Pet igrača Budućnosti imalo je dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Sead Šehović sa 21 košem. Amerikanac Brejsi Rajt bio je nerješiva enigma za “plave”. Upisao je 34 poena (šut iz igre 19-10).

- Bilo nam je bitno da dobijemo, što zbog problema koji su nas pratili u proteklom periodu, što zbog svih problema koje imamo u klubu. Nismo planirali da odigramo onakvu odbranu u prvom poluvremenu, ali mora se istaći da je Cedevita bila šuterski raspoložena. Opteretili smo njihovog ključnog igrača sa faulovima (Dontej Drejper), ali to nismo uspjeli da valorizujemo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo bili bolji u odbrani iz koje smo uspjeli da dođemo do pobjede. Pohvalio bih Aleksu Popovića zbog igre u odbrani u drugom dijelu nad Drejperom - istakao je trener Budućnosti Dejan Radonjić.

Počelo je boljom igrom Zagrepčana, koji su u 2. minutu stigli do 9:4. Međutim, Budućnost je brzo uspjela da preokrene (10:9), ali sredinom prve četvrtine gosti su opet došli do plus pet (19:14). Do kraja tog dijela igre Cedevita je uspjela da sačuva prednost (32:31).

Trojkom Gintarasa Kadžiulisa i sa tri bacanja nakon faula Vladimira Krstića, Budućnost je preokrenula na 37:32. To vođstvo nije trajalo dugo, gosti su izjednačili i do odlaska na odmor se igralo koš za koš. U finišu prvog poluvremena Edvards i Rajt su donijeli prednost svom timu (54:50).

Serijom 12:3 na startu drugog poluvremena, Budućnost je došla do vođstva od 62:57. Nije se dugo čekalo na odgovor Cedevite. Rajt je vezao sedam poena, pridružio mu se Edvards, pa su serijom 13:5 gosti opet preokrenuli (70:67). Dvije trojke Simonovića i koš Šehovića praktično sa zvukom sirene donijele su Podgoričani plus četiri pred ulazak u odlučujućih 10 minuta (75:71)

U 35. minutu odvojila se Budućnost na 82:77, ali Cedevita nije dozvolila da riješii meč, prišla je na minus jedan (82:81). Simonović je efektno završio kontru Budućnosti za 84:81, a nakon promašenog napada gostiju Aleksa Popović je ubacio trojku i definitivno stavio tačku na trijumf.

- Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi, iako je Cedevita bila bolja u šutu i skoku. Izuzetno teško je igrati protiv Budućnosti, jer drži agresivnost svih 40 minuta. Napadački smo bili sjajni u prvom dijelu, ali kada date 54 poena, a imate samo četiri poena viška, onda je jasno da vas u nastavku čeka “pakao” - riječi su stratega Cedevite Aleksandra Petrovića.

Bonus video: