Lav umjesto Minga

Centar Minesote je prvi skakač lige u ovoj sezoni, sa prosječnih 15,5 skokova po meču, a postizao je prosječno 21,4 poena po meču, a ima 34 uzastopna meča sa dabl-dabl učinkom.
0 komentar(a)
Kevin Lav, Foto: Reuters
Kevin Lav, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2011. 15:13h

Centar Minesote Kevin Lav, saigrač Nikole Pekovića, imenovan je za posljednjeg učesnika Ol star meča koji će 20. februara biti održan u Los Anđelesu. Vijest o tome ko će zamijeniti povrijeđenog centra Hjustona Jao Minga, koji je, voljom glasova navijača, biran u prvu petorku Zapada, saopštio je komesar NBA lige Dejvid Štern.

Ovim je, čini se, ispravljena nepravda, s obzirom da Lava ni treneri nijesu birali među reserve. Možda je na njegov izostanak u prilikom glasanja uticao loš skor Minesote u ligi (11-37).

Centar Minesote je prvi skakač lige u ovoj sezoni, sa prosječnih 15,5 skokova po meču. Postizao je prosječno 21,4 poena po meču, uz 43,9 odsto šuta za tri poena, a ima 34 uzastopna meča sa dabl-dabl učinkom.

U prvu petoru Zapada birani su Kobi Brajant (LA Lejkers), Kevin Djurent (Oklahoma Siti), Kris Pol (Nju Orleans) i Karmelo Entoni (Denver). Trener Zapada Greg Popović će odrediti ko će biti peti starter Zapada umjesto Minga.

Za Istok će početi Lebron Džejms (Majami), Dvejn Vejd (Majami), Derik Rouz (Čikago), Amare Studemajer (Njujork) i Dvajt Hauard (Orlando).

Treneri su izabrali da će Ol-star meč na klupi Istoka početi četvorica igrača Bostona - Pol Pirs, Redžon Rondo, Kevin Garnet i Rej Alen, zatim Al Horford i Džo Džonson iz Atlante, te Kris Boš iz Majamija. U ekipi Zapada rezerve su Manu Đinobili (San Antonio), Tim Dankan (San Antonio), Dirk Novicki (Dalas), Pau Gasol (LA Lejkers), Deron Vilijams (Juta), Rasel Vestbruk (Oklahoma Siti) i Blejk Grifin (LA Klipers).

Bonus video: