Fratelo na klupi Ukrajine

Šestdesettrogodišnji trener je osim u Atlanti, u kojoj je proveo sedam sezona, radio još šest u Klivlendu i tri u Memfisu
0 komentar(a)
Majk Fratelo, Foto: NBA.COM
Majk Fratelo, Foto: NBA.COM
Ažurirano: 05.02.2011. 12:48h

Aleksandar Volkov, svojevremeno reprezentativac SSSR-a i ZND-a, a sada predsjednik Košarkaškog saveza Ukrajine, bio je jedan od prvih Evropljana koji se okušao u NBA igrajući od 1989. do 1992. godine za Atlantu Houkse, gdje mu je trener u prvoj sezoni bio Majk Fratelo.

Volkov je za ukrajinske medije izjavio da je iskusni NBA veteran jedan od kandidata za selektorsku funkciju, a novac za njegovo angažovanje ne bi trebao da predstavlja problem.

Želja čelnika tamošnje igre pod obručima je da se za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, gdje Ukrajina igra u grupi D sa Slovenijom, Rusijom, Belgijom, Gruzijom i Bugarskom, značajno pojača stručni štab. Dosadašnji selektor Vitalij Černov ostao bi jedan od njegovih članova.

Šestdesettrogodišnji Fratelo je osim u Atlanti, u kojoj je proveo sedam sezona, radio još šest u Klivlendu i tri u Memfisu. Od odlaska iz Memfisa 2007. godine posvetio se komentarisanju utakmica najjače lige na svijetu za poznate američke televizijske stanice NBC i TNT.

Inače, Ukrajina je potencijalni rival Crne Gore u drugom krugu šampionata Starog kontinenta, koji će se održati od 31. avgusta do 18. septembra.

Bonus video: