Pavlović deset dana u Hornetsima

Čelnici kluba iz Nju Orleansa su se odlučili na ovakav potez nakon što je Trevor Ariza na utakmici sa Oklahomom povrijedio skočni zglob
0 komentar(a)
Aleksandar Pavlović, Foto: NBA.COM
Aleksandar Pavlović, Foto: NBA.COM
Ažurirano: 04.02.2011. 13:42h

Bivši igrač Budućnosti Aleksandar Pavlović će, najverovatnije, potpisati još jedan ugovor na 10 dana, ovoga puta za ekipu Nju Orleans Hornetsa. Ovo bi mu bio već treći desetodnevni ugovor ove sezone, predhodna dva je odradio za Dalas sa velikim uspjehom, čak su i igrači Maveriksa bili iznenađeni kada su saznali da će rođeni Baranin biti otpušten prije nekoliko dana

Čelnici kluba iz Nju Orleansa su se odlučili na ovakav potez nakon što je Trevor Ariza na utakmici sa Oklahomom povrijedio skočni zglob, jer se ne zna težina povrede, odnosno koliko vremena će biti van ekipe. Zato su čelnici kluba odlučili da dovedu zamjenu, a idealno pojačanje vide u Pavloviću.

Pavlović je na deset utakmica za Dalas, u koji je stigao poslije višemjesečne pauze nakon rastanka sa Minesotom, prosječno igrao 16 minuta i bilježio 4,1 poen i 1,2 skoka po meču.

Najbolje partije pružio je u pobjedama protiv Hjustona i Los Anđeles Lejkersa, kada je kao starter odigrao ukupno 46 minuta i postigao po 11 poena na tim mečevima.

Pavlovića je 2003. godine kao 19. pika uzela Juta i u prvoj sezoni je odigrao 79 mečeva (14 kao starter) u prosječan učinak od 8,4 poena i dva skoka. Najbolju partiju u debitantskoj sezoni imao je protiv Hjustona kada je ubacio 18 poena i uhvatio devet lopti.

U najjačoj ligi na svijeti igrao je i za Klivlend i Minesotu.

Bonus video: