Dubljević: Drejper i Edvards najveća opasnost

Dolaze nam u trenutku kada su u dobrom raspoloženju, vezali su nekoliko pobjeda u NLB ligi, a u Evrokupu su dobili Gran Kanariju
65 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Bojan Dubljević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 04.02.2011. 13:18h

Kada vam u goste stiže, po broju ubačenih poena, druga ekipa regionalne lige (prosjek 80,42 koša), a koja u svojim redovima ima Donteja Drejpera, vodećeg na listi MVP igrača, trećeg strijelca, najboljeg asistenta i “kradljivca”, onda je jasno da vas čeka težak zadatak. A upravo u goste košarkašima Budućnosti stiže Cedevita predvođena sjajnim Amerikancem, koja ima ambicije da se nađe na završnom turniru NLB lige. Međutim, i crnogorski šampion ima trijumfalne ambicije kako bi ostao u trci za plasman na fajnl-for.

- Cedevita je na startu sezone najavila velike ambicije i shodno tome je pravila tim i tokom sezone uradila sve da ispuni te ambicije. Dolaze nam u trenutku kada su u dobrom raspoloženju, vezali su nekoliko pobjeda u NLB ligi, a u Evrokupu su dobili Gran Kanariju. Indivindualno su sjajan tim i sigurno da najave tih ambicija jasno ukazuju kakav nas meč očekuje - naglašava Dejan Radonjić, trener Podgoričana.

Protekle nedelje ekipa je dobro radila, ali će, pored teže povrijeđenog Alekseja Nešović, pauzirati i Marko Popović, koji ima problema sa mišićem. Radonjić je svjestan da njegova ekipa mora da odigra možda i iznad mogućnosti da bi se dobio rival iz Zagreba.

- U nešto smo boljem statusu nego ranije iz razloga što je bilo malo propuštenih treninga. Radili smo dosta dobro ovaj ciklus i nadam se da ćemo pružiti partiju koja bi nam omogućila osvajanje novih bodova. Neće biti nimalo lako to uraditi, jer su iskusan tim, a nadam se i podršci sa tribina. I dalje smo u problemima kao i ranije, a da bilo kojoj ekipi nedostaju tri igrača (povrijeđeni Nešović, Marko Popović, Nemanja Gordić otišao u Lotomatiku), osjetilo bi se to igri. Daćemo sve od sebe da budemo na maksimalnom nivou, a potrebna je dobra partija da njihov kvalitet svedemo na najmanju moguću mjeru kako bi slavili - optimista je 41-godišnji stručnjak.

Talentovanog centra Bojana Dubljevića očekuju dueli sa gorostasnim Amerikancem Korslijem Edvardsom, petim strijelcom lige.

- Očekuje nas težak meč, Cedevita je neugodan, iskusan sastav i moramo dati sve od sebe da slavimo. Najveća opasnost nam prijeti od pleja Drejpera i centra Edvardsa. Pokušaćemo od starta meča da nametnemo naš stil igre, da odigramo agresivno i da iskoristimo svaku šansu za pobjedu koja nam se ukaže - zaključio je Dubljević.

Bonus video: