Vujošević savjetnik Radonjiću

Iskusni trener je prihvatio poziv da bude savjetnik svog nasljednika i nekadašnjeg prvog asistenta Dejana Radonjića.
0 komentar(a)
Vujošević, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Vujošević, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 03.02.2011. 21:22h

Duško Vujošević je 20. novembra prošle godine podnio ostavku na mjesto selektora košarkaške reprezentacije Crne Gore, ali je opet među „crvenima” - iskusni trener je prihvatio poziv da bude savjetnik svog nasljednika i nekadašnjeg prvog asistenta Dejana Radonjića.

- U srijedu smo razgovarali sa Vujoševićem, na našu inicijativu, i dogovorili se sa njim da preuzme ulogu savjetnika u stručnom štabu. To znači da će on prisustvovati pripremama naše selekcije, a ako ne bude imao klub, biće i na Evropskom prvenstvu u Litvaniji - rekao je direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović za Televiziju Vijesti.

Vujošević je tri godine bio selektor Crne Gore. U B diviziji Nikola Peković i drugovi su upisali svih osam pobjeda, dok su u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta u Litvaniji osvojili prvo mjesto u grupi, sa dva poraza na gostovanjima Izraelu i Italiji.

Kao što je poznato, „crveni” će na EP igrati u grupi C sa Grčkom, Hrvatskom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i jednom ekipom iz dodatnih kvalifikacija.

Bonus video: