Janakis se vraća na klupu Grčke?

Prva želja je bio trener Makabija Dejvid Blat, ali kako je izvjesno da će on produžiti saradnju sa Rusima, okrenuli su se drugim stručnjacima
206 pregleda 0 komentar(a)
Panajotis Janakis, Foto: REUTERS
Panajotis Janakis, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.02.2011. 22:40h

Litvanaca Jonas Kazlauskas je preuzeo Grčku nakon srebra osvojenog na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine. Želja je bila da se i na Svjetskom prvenstvu nepunih 365 dana kasnije u Turskoj napravi dobar rezultat, ali su Grci na kraju bili na 11. poziciji, što je najgori rezultat na planetarnim šampionatima. Već tada je počeo pritisak na čelnike saveza da se zahvale na saradnji bivšem selektoru Litvanije i Kine, ali se vodeći ljudi iz KS Grčke nisu oglašavali, bar ne do danas.

Naime, prema pisanju tamošnjih medija odlučeno je da se ne ponudi nastavak saradnje 56-godišnjem Kazlauskasu i da se već krenulo u potragu za njegovim nasljednikom. Prva želja je bio trener Makabija Dejvid Blat, ali kako je izvjesno da će on produžiti saradnju sa Rusima, okrenuli su se drugim stručnjacima.

Sada je u prvom planu Panajotis Janakis, popularni Zmaj, koji je Grcima donio evropsku krunu u Beogradu 2005. godine. Legenda grčke košarke i bivši strateg Olimpijakosa tako bi se vratio na klupi nacionalnog tima nakon što se u decembru 2008. godine povukao.

Ova informacija je interesantna i za naše ljubitelje košarke, jer je nedjeljnim žrijebom u Viljnusu odlučeno da se Crna Gora nađe u istoj grupi sa Grčkom na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar).

Bonus video: