Lafajet mijenja Ajversona

Ajverson je u ponedjeljak pregledan u Americi od strane hirurga Džejmsa Endrjuza i dogovoreno je da se pokuša terapijama kako bi se izbjegla operacija
66 pregleda 0 komentar(a)
Oliver Lafajet, Foto: NLB LIGA
Oliver Lafajet, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 01.02.2011. 17:42h

Povratak u Ameriku, nakon rastanka sa Partizanom, za Olivera Lafajeta bio je kratkotrajan. Plejmejker se u dresu srpskog i šampiona NLB lige nije pokazao kao pojačanje, ali je dalje dobro kotiran jer je, prema informacijama iz Istanbula, potpisao ugovor sa Bešiktaša do kraja sezone.

Beograd je za ovog 26-godišnjeg košarkaša bio prva profesionalna destinacija van SAD i prije odlaska u NBDL ligu, u "Lude mrave" iz Fort Vejna je bilježio 8,5 poena, 3,7 skokova i 3,3 asistencije u Evroligi i 10,2 poena, 4 skoka i 4,2 asistencije u NLB ligi.

Uprava kluba sa Bosfora bila je zainteresovana za Sandijatu Geinsa, ali je izbor pao na Lafajeta, koji će imati težak zadatak da zamijeni povrijeđenog Alana Ajversona, najskupljeg igrača u istoriji kluba.

Inače, Ajverson je u ponedjeljak pregledan u Americi od strane hirurga Džejmsa Endrjuza i dogovoreno je da se pokuša terapijama kako bi se izbjegla operacija. Za početak će bivši NBA igrač primiti nekoliko injekcija da se smanji otok na nozi, nakon čega slijede terapije i strogo mirovanje od dvije nedjelje.

Ajverasonov menadžer Geri Mur izrazio je uvjerenje da će Endrjuz uspjeti da oporavi njegovog klijenta za manje od osam nedjelja, nakon čega bi se on vratio u Tursku i pokušao da pomogne Bešiktašu da u plej-ofu napravi što bolji rezultat.

- Ovo je pokušaj da se uz pomoć terapija oporavi, jer ako dođe do operacije sezona je za Ajversona gotova. To ne želimo mi, a ne želi ni on. Voli košarku, lijepo mu je u Bešiktašu i nadam se da ćemo uspjeti da ga oporavimo - istakao je Endrjuz.

Bonus video: