Radonjić: Svi su zadovoljni žrijebom, i to nešto govori

Početak priprema je 18. jula, imamo zakazane turnire u Sloveniji (7 - 10. avgust) i Turskoj (23. i 24. avgust), a potrebne su nam još dvije-tri utakmice u pripremnom periodu
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Dejan Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 01.02.2011. 14:36h

Strateg Budućnosti i donedavni selektor mlade selekcije Crne Gore Dejan Radonjić danas je od strane KSCG i zvanično predstavljen javnosti. Ni on, kao ni selektori ostalih reprezentacija, nije krio zadovoljstvo ishodom žrijeba za EP u Litvaniji, mada Radonjić kaže da je svjestan da “crvene” čeka dosta posla do početka tog takmičenja.

Okupljanje kandidata za A selekciju planirano je u drugoj polovini jula, a pred igračima će biti 34 dana napornih priprema kako bi maksimalno spremni otišli na svoj debitantski nastup na velikim takmičenjima.

- Nakon žrijeba u Litvaniji zadovoljni su svi iz naše grupe, što dovoljno govori o razmišljanjima. U našoj grupi ima selekcija sa velikim ambicijama, ali ne možemo da budemo nezadovoljni. Ima jačih, ali i slabijih grupa. Sezona je u punom jeku, treba da pratimo igre naših reprezentativaca i da se nadamo da će zdravi završiti obaveze u svojim klubovima, kako bismo imali optimalne uslove za pripreme. Početak je 18. jula, imamo zakazane turnire u Sloveniji (7 - 10. avgust) i Turskoj (23. i 24. avgust), a potrebne su nam još dvije-tri utakmice u pripremnom periodu. U ovom trenutku treba da razmišljamo o periodu do početka priprema, da se stvore dobri uslovi i da se na Evropskom prvenstvu predstavimo u pravom svjetlu - istakao je Radonjić.

Formiran je i stručni štab u koji će biti prekomandovani Radonjićevi pomoćnici iz mlade selekcije Dragan Radović i Igor Jovović, a član će biti i iskusni Milan Minić, bivši trener Arisa, Kelna, Lokomotive Rostov i Vojvodine. Minić je bio u stručnom štabu selekcije Jugoslavije na dva Evropska prvenstva i Svjetskom šampionatu. Jedan od pomoćnika biće Boško Radović, koji je već bio sa A selekcijom, kao i profesor Vladimir Koprivica.

Bonus video: