Pavlović završio epizodu u Dalasu

Po pravilima NBA lige, nije moguće potpisati treći uzastopni desetodnevni ugovor, već je neophodno nakon dva kratkoročna ugovora parafirati ugovor do kraja sezone.
0 komentar(a)
Aleksandar Pavlović, Foto: Beta AP
Aleksandar Pavlović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.01.2011. 14:29h

Baranin Aleksandar Pavlović ponovo je slobodan igrač – nakon dva desetodnevna ugovora, Dalas je danas odlučio da ne nastavi saradnju, pa će Pavlović morati da potraži novi klub u NBA ligi ili negdje drugo.

Interesantno, Pavlović je u oproštajnom meču za Maverikse protiv Atlante (Dalas je slavio 102:91), u noći između subote i nedjelje, bio starter, i za 19 minuta je upisao četiri poena (šut iz igre 5-2) i jedan skok.

Odluku kluba Pavloviću je nakon meča u svlačionici saopštio trener Rik Karlajl.

- Cijenimo sve što je uradio i momci su ga pozdravili gromkim aplauzom u svlačionici. Bio je to lijep trenutak. Sigurno je Saša razočaran, ali sam isto tako uvjeren da će naći drugu ekipu. Ovo je odluka čelnika kluba – kazao je Karlajl.

Po pravilima NBA lige, nije moguće potpisati treći uzastopni desetodnevni ugovor, već je neophodno nakon dva kratkoročna ugovora parafirati ugovor do kraja sezone. Vlasnik kluba Mark Kjuban je bio voljan da potpiše novi 10-dnevni ugovor sa Pavlovićem, ali kako to nije bilo moguće, nije želio da mu ponudi ugovor do kraja sezone, jer Pavlović, po mišljenje čelnika kluba, ne bi imao prostora kada se od povreda oporave Predrag Stojaković i Rodrig Boboa.

Pavlović je tokom svog 20-dnevnog boravka u Dalasu igrao prosječno 16,3 minuta, i bilježio 4,1 poen, odnosno 1,3 skok prosječno po utakmici.

Bonus video: