Odbrana ruši Igokeu

Najveća opasnost nam prijeti od pleja Brajana Čejsa, oko koga se vrti igra Aleksandrovčana
0 komentar(a)
Marko Šćekić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Marko Šćekić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 29.01.2011. 17:14h

Na meč sa Igokeom, debitantom u regionalnoj ligi, košarkaši Budućnosti otputovali su sa željom da pokušaju da naprave iznenađenje, da ostanu u vrhu tabele, a samim tim i u trci za plasman na završni turnir. Međutim, trijumfalne želje ima i vicešampion BiH, koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

Tim iz Aleksandrovca je vezao tri pobjede i sa puno samopouzdanja čeka Podgoričane. Očekuje se velika borba u SC “Laktaši”, a podatak da su na parketu te dvorane oružje položili Olimpija, Hemofarm, Nimburk, Radnički... dovoljno govori o težini zadatka za crnogorskog šampiona.

- Pred nama je izuetno teška utakmica, jer je Igokea podigla nivo igre i dobila je posljednja tri meča. Radi se o iskusnom timu, odlično pokrivenom na svim pozicijama, a svaki igrač može da ubaci dosta poena. Najveća opasnost nam prijeti od pleja Brajana Čejsa, oko koga se vrti igra Igokee. Dobri su i pod košem, biće velika borba. Međutim, pokušaćemo da odigramo jako, što bi se reklo muški, i da pokušamo da iskoristimo svaku šansu za pobjedu, koja nam se ukaže - ističe Marko Šćekić, centar Budućnosti.

Bivši član Vojvodine i Oldenburga ističe da je igra u defanzivi ključ za krajnji ishod meča protiv Igokee. Četa Slobodana Klipe je najbolja u NLB ligi u šutu za tri poena (37,9 odsto).

- Moramo da odigramo agresivno u odbrani, tu leži recept za pobjedu. Iz “pik en rola” Čejs sjajno otvara napad Igokee. Ili ostaje sam na šutu ili razigrava bekove i igrače na poziciji četvorke, koji fantastično šutiraju za tri poena. Zato moramo odigrati kolektivno odbranu, da na pravi način branimo njihov “pik”, kako im ne bi dozvolili šuteve iz lakih pozicija. To bi nam u velikoj mjeri olakšalo posao.

U prvom odmjeravanju snaga Podgoričani su lako izašli na kraj sa Igokeom (84:67), ali od tada Aleksandrovčani igraju mnogo bolje.

- Rezultatski je izgledalo da smo ih lako dobili, ali nije bilo baš tako. Istina je da smo mi kontrolisali dešavanja na terenu, ali nismo uspjeli do finiša da se odlijepimo. Od tada se dosta promijenilo, prije svega Igokea je podigla formu. Zato će biti daleko teže, ali vjerujem da uz maksimalno angažovanu igru možemo doći do pobjede - zaključio je Šćekić.

Bonus video: