Luka Pavićević dobio otkaz u Albi

Klub je odlučio da prekine saradnju sa Pavićevićem zbog rezultata koji su bili ispod očekivanja uprave. Alba je trenutno četvrta u njemačkoj ligi, sa skorom od 13 pobjeda i šest poraza.
95 pregleda 0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Luka Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.01.2011. 11:37h

Luka Pavićević više nije trener njemačke Albe – klub iz Berlina je odlučio da prekine saradnju sa crnogorskim stručnjakom zbog rezultata koji su bili ispod očekivanja uprave. Alba je trenutno četvrta u njemačkoj ligi, sa skorom od 13 pobjeda i šest poraza.

- Pavićević je poznati trener sa velikim kvalitetom. Međutim, uvjereni smo da ekipa u posljednjih nekoliko nedjelja nije pokazala koliko može i odlučili smo se za promjenu na klupi - rekao je generalni menadžer kluba Marko Baldi.

Nakon što nije uspjela u kvalifikacijama za Evroligu, Alba je bila jedan od dva tima bez poraza u šest mečeva regularnog dijela Evrokupa. Prvi i do sada jedini neuspjeh u Evrokupu, Alba je doživjela prije nekoliko dana u gostima od neporaženog Benetona (74:71). Pavićević je bio pred otkazom još krajem prošle godine, nakon debakla u duelu sa Bambergom (103:52), ali je tada “preživio” sa nekoliko ubjedljivih prvenstvenih pobjeda.

Luka Pavićević je na klupi Albe proveo tri i po godine. U prvoj sezoni na klupi berlinskog kluba je osvojio šampionsku titulu, osmu u klupskoj istoriji, i izborio učešće u Evroligi. U narednoj sezoni je u najjačem takmičenju na Starom kontinentu stigao do Top 16 faze Evrolige. Lani je vodio Albu do finala Evrokupa, gdje je bolja bila Valensija, ali nije uspio da osvoji titulu u Njemačkoj.

U karijeri je trenirao još srpske klubove OKK Beograd, Atlas i Hemofarm, te grčki Panionios.

Bonus video: