Jarić umjesto Mekejleba

Nekadašnji reprezentativac Srbije zamijeniće Bo Lestera Mekejleba, koji mora na operaciju stopala i još uvijek se ne zna koliko dugo će trajati njegov oporavak
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 19:14h

Marko Jarić, bivši reprezentativac Srbije, potpisao je ugovor sa Montepaskijem i poslije dugo godina ponovo se vraća u Italiju, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba iz Sijene. Iskusni plejmejker zamijeniće Bo Lestera Mekejleba, koji mora na operaciju stopala i još uvijek se ne zna koliko dugo će trajati njegov oporavak.

Jarić je sa italijanskim šampionom potpisao ugovor do kraja sezone. Prošle sezone Jarić se vratio u Evropu nakon sedam sezona u NBA ligi gde je igrao za Kliperse, Memfis i Minesotu i potpisao ugovor sa Real Madridom. U utakmicama Evrolige je prosječno bilježio 7,1 poen, 4,2 skoka i 1,7 asistencija. Izabran je kao 30. pik u drugoj rundi drafta 2000. godine.

Sin Srećka Jarića, bivšeg reprezentativca SFR Jugoslavije, karijeru je počeo 1992. godine u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Član Peristerija postao je 1996, a potom je igrao za Fortitudo i Virtus Bolonju, odakle se prije devet godina otisnuo u najjaču ligu na svijetu. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije ima zlatne medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u Turskoj (2001) i Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu (2002).

Od 2009. godine je u braku sa Adrijanom Limom, fotomodelom i jednom od najljepših žena na planeti.

Montepaski se nalazi u grupi G Top 16 faze Evrolige sa ekipama Real Madrida, Efes Pilsena i Partizana.

Bonus video: