Embid jači od Jokića, Memfisov "hladan tuš" za Minesotu

Meč u Filadelfiji obilježio je povratak Markela Fulca, koji je odigrao je prvi meč još od oktobra i postigao deset poena uz osam asistencija
0 komentar(a)
Džoel Embid, Foto: Reuters
Džoel Embid, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2018. 06:38h

Košarkaši Filafeldije ubjedljivo su trijumfovali na svom terenu protiv Denvera rezultatom 123:104, u derbiju večeri u NBA ligi.

Centar domaćih, Džoel Embid, tako je dobio bitku protiv Nikole Jokića, završivši meč sa 20 poena i 13 skokova, dok je srpski košarkaš imao 14 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri dodavanja.

Odličnu utakmicu u redovima domaćih sa 20 poena odigrao je i hrvatski košarkaš Dario Šarić, a plej Siksersa Markel Fulc odigrao je prvi meč još od oktobra i postigao deset poena uz osam asistencija.

Kod Nagetsa najefikasniji bio je Barton sa 25 poena, Mari je postigao 17, dok je Milsap meč završio sa 16 poena i devet skokova.

Košarkaši Memfisa priredili su iznenađenje u Minesoti i savladali domaći tim sa 101:93.

Minesota se nakon ovog poraza nalazi na osmom mjestu zapadne konferencije i njihov plasman u doigravanje je, čini se, sve samo ne siguran.

Najbolji u redovima "Grizlija" bio je Mark Gasol sa 20 poena, deset skokova i šest dodavanja. Džef Tig je držao domaćina u igri do kraja uz 25 postignutih poena, dok je Nemanja Bjelica imao noć za zaborav, promašivši svih pet šuteva ka košu.

Ostali rezultati:

Šarlot - Njujork 137:128 (nakon produžetka)

Detroit - LA Lejkers 112:106

Feniks - Boston 94:102

Bonus video: