Nešković prijetio Petroviću "masakrom"

Aco Petrović podnio prijavu protiv Dragana Neškovića, jer je prijetio da će oštetiti njegov tim u narednom meču
107 pregleda 0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: Www.adriaticbasket.com
Aco Petrović, Foto: Www.adriaticbasket.com
Ažurirano: 13.01.2011. 13:22h

Meč između Cibone i Cedevite, koji je hrvatski šampion dobio 73:71, imala je i treće poluvrijeme. Naime, trener Cedevite Aco Petrović podnio je prijavu protiv Dragana Neškovića, jednog od trojice arbitara, jer mu je on, navodno, prijetio da će u narednom meču koji bude sudio "masakrirati" njegov tim.

- Prijavio sam Neškovića delegatu Eduardu Tartagliji jer je prijetio da će da nas "izmasakrira" na sledećoj utakmici na kojoj nam bude sudio. Tu prijetnju čuli su i moji pomoćnici - rekao je Petrović i zakleo se u svoju djecu da govori istinu.

U gradskom derbiju tenzije je podizao i sam Petrović svojim uobičajenim reakcijama uz parket, pa je tehničku grešku dobio već u 9. minutu pri rezultatu 10:10, poslije nedosuđenog faula u kontri nad Korlisom Edvardsom. "Ostao je miran" do posljednjeg minuta, kada je ušao u teren i tamo ostao, kako navode hrvatski mediji, bar desetak sekundi protestvujući što sudije nisu Ciboni oduzeli loptu koju nisu u igru ubacili za pet sekundi. Tada nije dobio isključujuću...

- Zašto nisu sudili drugu ili treću tehničku, to je njihov problem. Ne mogu ja sam sebi da sudim tehničku, ali moja reakcija je isključivo na situacije na parketu. Faul na Edvardsom je bio kao kuća kod 10:10, a u produžetku te akcije ja dobijam tehničku. Onda moja druga reakcija 40 sekundi do kraja, oni ne uspijevaju da izvedu loptu sedam, osam sekundi. To bi i Zula sudio - okrenuo se Petrović prema kolegi, a trener Dražen Anzulović mu je uz osmijeh odgovorio:

- Ne bih sigurno.

Sada se očekuje reakcija Dragana Neškovića, ali i čelnika NLB lige.

Bonus video: