Filipovski prethodnica Vujoševiću

Lotomatika ove sezone nema ni ambicije ni finansijske mogućnosti za veće podvige
81 pregleda 0 komentar(a)
Sašo Filipovski, Foto: EUROLEAGUE:NET
Sašo Filipovski, Foto: EUROLEAGUE:NET
Ažurirano: 12.01.2011. 17:21h

Slovenac Sašo Filipovski postao je novi trener Lotomatike, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba. On je sa rimskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone 2011/2012, a na klupi novog kluba debitovaće u nedelju protiv Sijene, a već 19. januara igra protiv svog matičnog kluba Olimpije u Top16 fazi Evrolige.

Filipovski je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Zmagu Sagadinu u Olimpiji 1996. godine, a prvi put je sjeo na mjesto prvog trenera Olimpije prije sedam i po godina.

Kao glavni trener Olimpije radio je do 2006. godine kada je klub ponovo preuzeo Sagadin, a on se vratio na mjesto pomoćnog trenera. Dvije sezone veoma uspješno je vodio poljski Turov, a 2009. godine preuzeo je Lokomotiv Kuban iz Rusije.

Ove sezone radio je kao pomoćnik Dušku Vujoševiću u moskovskom CSKA.

Bivši selektor Crne Gore Duško Vujošević bio je prva želja čelnika Lotomatike, ali neki mediji spekulišu da to nije daleko od istine i da je Filipovski doveden samo da pripremi teren za Vujoševića, koji bi mogao da preuzem rimski tim od sljedeće sezone. Navodi se da Lotomatika ove sezone nema ni ambicije ni finansijske mogućnosti za veće podvige, ali da bi tim iz Rima u narednu sezonu mogao da krene sa velikim ambicijama.

Bonus video: