Mijatović i Kandić u Lovćenu

Treniram sa Lovćenom već 25 dana, ali se još nismo ništa dogovarali - istakao je za “Vijesti” Mijatović, koji se na taj način nakon dvije godine vraća u crnogorsku košarku
84 pregleda 0 komentar(a)
LOVCEN_1, Foto: ARHIVA VIJESTI
LOVCEN_1, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 11.01.2011. 21:20h

Lovćen, drugoplasirani tim u Prvoj muškoj Hipotekarna banka ligi, u nastavku sezone biće jači za dva igrača. Ugovore sa Cetinjanima u narednih dan-dva potpisaće nekadašnji plej Budućnosti Nenad Mijatović (23 godine, 193 centimetra) i Damjan Kandić (26 godina, 206 centimetara), koji je prošle sezone branio boje “crvenih” i bio jedan od najzaslužnijih za odlične igre u domaćem šampionatu i Balkanskoj ligi.

- Treniram sa Lovćenom već 25 dana, ali se još nismo ništa dogovarali. Vidjećemo u narednih dan-dva da preciziramo detalje saradnje. Vjerovatno će biti u pitanju otvoren ugovor, ali vidjećemo još - istakao je za “Vijesti” Mijatović, koji se na taj način nakon dvije godine vraća u crnogorsku košarku.

Mijatović je bio jedan od najvećih evropskih talenata, igrač koji je tek trebao da pokaže raskošan talenat. Međutim, 16. maja 2007. godine na jednoj budvanskoj plaži noga mu je propala kroz pijesak, došlo je do loma i od tada je, praktično, nestao sa velike scene.

Imao je kratke epizode u Kijevu (Ukrajina), Mursiji (Španija), Mersinu (Turska) i na Kipru, a ovo je prilika da pokaže da nije zaboravio da igra i da se na pravi način vrati na košarkašku mapu.

Sa druge strane, Nikola Vučurović, koji je imao otvoren ugovor, vjerovatno će razdužiti opremu i napustiti Lovćen.

Cetinjani se u 11. kolu domaćem šampionata za vikend u derbiju sastaju sa Mornarom na svom terenu.

Bonus video: