Petrović: Razmislio bih kad bih dobio ponudu da predvodim Crnu Goru

Proslavljeni hrvatski as smatra da je Vujošević dobro vodio reprezentaciju tokom kvalifikacija
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 12:27h

Crna Gora bi, da je ostao selektor Dušan Vujošević, imala moćnu košarkašku reprezentaciju sa velikim izgledima da na Evropskom prvenstvu u Litvaniji postigne dobar rezultat, ocijenio je hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović.On je u intervjuu agenciji MINA kazao da Crna Gora, bez obzira ko će je predvoditi u Litvaniji, ima jaku reprezentaciju.

Siguran sam da bi Crna Gora sa Vujoševićem bila izuzetno moćna reprezentacija protiv koje niko ne bi volio da igra. Ne znam kako će to izgledati sa novim selektorom, ma ko to bio, ali po igračima Crna Gora ima moćnu reprezentaciju i definitivno svoje šanse

On je kazao da debitant na velikim takmičenjima rijetko ode, kako je rekao, pretjerano daleko i da treba biti zadovoljan ukoliko se prođe prvi krug.Upitan da li bi trenirao reprezentaciju Crne Gore kada bi dobio ponudu, Petrović je kazao da bi ozbiljno razmislio.„Naravno da bi razmislio kada bi dobio ponudu, jer je to moćna reprezentacija“, rekao je Petrović. On je naveo da među trojicom kandidata, koji su pominjani u medijima, ima svog favorita. „Među trojicom kandidata koji su pominjani u medijima imam favorita. Crna Gora ima trenera koji taj posao može izuzetno kvalitetno da odradi“, rekao je Petrović.On je kazao da nije dobro što je FIBA proširila broj učesnika Evropskog prvenstva sa 16 na 24 reprezentacije, navodeći da je time obesmislila prošlogodišnje kvalifikacije.Petrović je kazao da je dobro što će se svih šest reprezentacija bivše SFRJ naći na EP i da će imati što da pokažu.„I dalje je nomilnalno Srbija najjača, iza nje je Hrvatska koja iz godine u godinu sazrijeva i vjerujem da može doći do toga da u Litvaniji bukne. Tu je i Slovenija koja je uvijek u zoni medalja, pogotovo od kada ih je preuzeo Božidar Maljković“, rekao je Petrović.

Olimpija i Budućnost najveći favoriti za finalni turnir

On smatra da je razlog izjednačenosti regionalne NLB lige što je nekoliko jačih ekipa koje su ranije dominirale na startu ove sezone osjetno slabije.„Prije svega mislim da Partizan ne dominira kao ranije i to je osnovni razlog. Partizan polako ulazi u pobjedničku rolu tako da se može očekivati da će brzo isplivati ka vrhu. Cibona je bitno slabija nego prošle sezone“, rekao je Petrović koji je trener Cedevite iz Zagreba.On je kazao da je neizvjesnost i zbog toga što su tri ekipe, na koje se na startu nije ozbiljno računalo, ostvarile puno pobjeda.„Niko nije računao da će Široki imati osam pobjeda nakon prvog dijela prvenstva, Radnički šest, a Igokea pet. To su sve razlozi zbog čega je liga tako zgusnuta. Nakon četvrtog ili petog kola procijenio sam da su dvije ekipe napravile veći posao nego ostale, Olimpija i Budućnost jer su dobili najviše utakmica u gostima“, rekao je Petrović.On smatra da su Olimpija i Budućnost nominalno najveći favoriti da što prije osiguraju plasman na finalni turnir.„Nakon toga dolazi grupa od četiri ekipe koje će se boriti za ostale dvije pozicije i to su Partizan, Cedevita, Krka i Zagreb. Ne vjerujem da Široki može nastaviti da pravi čuda koja je radio do sada“, rekao je Petrović. On smatra da je Budućnost pokazala da je odlična na domaćem, ali i opasna na gostujućem terenu. „Budućnost ima najjači domaći teren, nije izgubila nijednu utakmicu, mada je na dvije rizikovala da izgubi- protiv Zadra i Cibone. Čvrsto drži poziciju za finalni turnir. Odlično igraju kući, ali i na strani gdje su ostvarili tri pobjede“, rekao je Petrović.On je kazao da je s obzirom na broj povreda igrača mora biti zadovoljan rezultatom koji je postigla Cedevita na polovini NLB lige.„S obzirom da imamo jako puno povrijeđenjih košarkaša i da naš najbolji igrač Marino Baždarić nije igrao na devet od 13 utakmica onda je skor od osam pobjeda i pet poraza za nas uspješan. Na nesvakidašnji način izmakla nam je pobjeda protiv Crvene zvezde u Beogradu i da smo tu utakmicu dobili bili u vrhu sa Olimpijom i ekipom Budućnosti“, kazao je Petrović. Petrović je rekao da mu je žao što Cibona prolazi kroz loš period i da vjeruje da će veoma brzo izaći iz krize i biti ona stara.

Bonus video: