Pavićević: Mi smo ekipa pobjedničkog mentaliteta

"Još prije prve utakmice u Baru, sve karte za revanš u Groningenu, u dvorani koja ima više od 4.000 mjesta, bile su rasprodate. Ali, ne treba nas prerano otpisivati", rekao je trener Barana
72 pregleda 0 komentar(a)
Derik Nidam, Foto: Fiba.basketball
Derik Nidam, Foto: Fiba.basketball
Ažurirano: 27.03.2018. 15:19h

Sa takvim “vjetrom u leđa” Mornar, sigurno, može i do plasmana u polufinale i na evropskoj sceni, posebno što Barani imaju i pozitivan rezultat iz prvog duela (73:67) – osokoljeni sjajnom pobjedom u Baru protiv Crvene zvezde, kojom su polufinalnu seriju u plej-ofu ABA lige protiv aktuelnog šampiona “odveli” u majstoricu, izabranike Mihaila Pavićevića sjutra veče (19.30 časova) u Groningenu protiv Donara očekuje revanš četvrtfinala FIBA Evrokupa.

"Trijumf u "Topolici" sa "crveno-bijelima" dodatno nas je osnažio, pa vjerujem da ćemo u Holandiji dati sve od sebe da izborimo plasman među četiri najbolje ekipe u Fibakupu. Nevolja je u tome što smo se psihički i fizički istrošili u meču sa Zvezdom. Ali, nije nam prvi put ove sezone da odmah nakon jednog važnog trijuma idemo u drugi, isto tako važan meč. Prvi cilj nam je sada da se fizički oporavimo i osvježimo poslije Zvezde i puta do Hoandije", rekao je Pavićević.

Barani su u ponedjeljak otputovali za Beograd, gdje su prespavali i preko Amsterdama produžili u Groningen, grad koji je poznatiji po fudbalskom klubu. Tako Mornar neće braniti pobjedu iz prvog duela, jer šest poena u košarci i nijesu neka posebna prednost…

"Možda je ovaj rezultat stimulativniji za nas nego da smo pobijedili sa desetak razlike. Svjesni smo da u revanšu nemamo šta da branimo, nego od prvog minuta moramo da igramo kao da utakmice u Baru nije ni bilo. Jer, našu prednost iz prvog meča mogu da nivelišu dvije trojke".

U prvom duelu Mornar je imao i 11 poena prednosti (29:18), ali je i Donar vodio per razlike (37:32). Odluka o pobjedniku je pala na tri po minuta prije kraja, kada je domaćin serijom 8:0 poveo 68:60.

"U tom prvom duelu vidjelo se da nam nedostaje energije i da su Nidam i Vranješ bili roviti i dobro je što smo izvukli pobjedu, iz mnogo razloga, a prije svega zbog toga što smo dobili na samopouzdanju pred revanš utakmicu sa Zvezdom", dodao je trener Mornara, koji ni u Holandiji ne može da računa na povrijeđenog Uroša Lukovića, za koga postoji nada da će zaigrati u majstorici protiv Zvezde.

"Neće nam biti lako sa Donarom, radi se o veoma dobroj ekipi sa devet Amerikanaca i Hrvatom Pašalićem. Uz to, još prije prve utakmice u Baru, sve karte za revanš u Groningenu, u dvorani koja ima više od 4.000 mjesta, bile su rasprodate. Ali, ne treba nas prerano otpisivati - mi smo ekipa pobjedničkog mentaliteta", zaključio je Pavićević.

Bonus video: