Pada li i Bajern na talasu košarkaške euforije?

Na talasu košarkaške euforije nakon plasmana reprezentacije Crne Gore na Mundobasket, košarkaši Budućnost Volija pokušaće večeras u “Morači” (19 sati) da sruše Bajern, u 24. kolu Evrolige
1073 pregleda 3 komentar(a)
Goga Bitadze na meču sa Bajernom u Minhenu Euroleague.net, Foto: Euroleague.net
Goga Bitadze na meču sa Bajernom u Minhenu Euroleague.net, Foto: Euroleague.net

Bolji iz večerašnjeg duela 24. kola između Budućnost Volija i Bajerna (19 časova) prekinuće seriju poraza u Evroligi.

Podgoričani su poraženi u posljednja tri duela, u gostima od CSKA i Žalgirisa, te kod kuće od Himkija, dok su Bavarci izgubili dva prethodna meča, oba u gostima, od Baskonije i Reala.

Meč u „Morači“ ima veći rezultatski značaj za goste (skor 11-12), koji su u borbi za plej-of, a trenutno su na diobi osmog mjesta sa Baskonijom.

Iako su daleko od borbe za plej-of, izabranici Jasmina Repeše(skor 6-17) su i te kako motivisani da upišu još jednu pobjedu u elitnom takmičenju na svom parketu (još uvijek su bez trijumfa u gostima), ukupno sedmu na svom parketu protiv ekipe koja je do sada upisala samo tri trijumfa (uz osam poraza) van Minhena, jedan u posljednjih šest utakmica...

- Pokazali smo da u „Morači“ možemo da pobijedimo bilo koga. Na domaćem terenu se osjećamo ugodno, i najvažnije je da nastavimo da pobjeđujemo, bez obzira o kom takmičenju je riječ. Ovakvi mečevi su odlični da gradimo hemiju u timu, da što bolje uklopimo Devina (Vilijamsa) u tim, i da nastavimo da radimo za iskušenja u ABA ligi - ističe bek „plavih“ Edvin Džekson, koji je imao dvocifren poenterski učinak na šest od posljednjih sedam mečeva u Evroligi.

Budućnost je odigrala dobar meč u Minhenu, sredinom treće četvrtine je vodila čak 16 poena razlike (55:39), početkom posljednje dionice je imala prednost od 72:65, ali je onda posustala. Istina, do dva minuta prije kraja i vođstva Bajerna od 87:84 gosti su bili u igri, ali je serija Bavaraca od 5:0 za vođstvo 92:84 otklonila sve dileme.

- U Minhenu smo imali dobar početak utakmice, igrali smo dobro, ali nismo uspjeli da pobijedimo. Pokušaćemo da se osvetimo na našem terenu, da nastavimo da pobjeđujemo kod kuće, da nastavimo da podižemo samopouzdanje, da igramo sve bolje kao tim, kako bismo spremni dočekali plej-of ABA lige - dodao je Džekson, koji je meč u Minhenu završio sa četiri poena, te po dva skoka i asistencije.

Bavarci su ekipa koja igra na isti način svih 40 minuta, smatra trener “plavih” Jasmin Repeša.

- Bez obzira na rezultat, vodili 15 razlike ili gubili, oni su uvijek prisutni, mentalno i fizički, imaju taj radni dio koji je specifičan za njemački mentalitet. Ukoliko protiv takve ekipe imate prazan hod, oni vas kažnjavaju. Zato moramo imati koncentraciju na najvećem nivou 40 minuta, fizički odgovoriti 40 minuta, a taktički ćemo se sigurno pripremiti, defanzivno i ofanzivno. To je put kako možemo doći do pobjede - objasnio je Repeša.

Gora Bitadze spreman, Ivanović možda u sastavu

Goga Bitadze je u dresu Budućnosti debitovao upravo protiv Bajerna u Minhenu (zajedno sa Norisom Kolom), a igrom slučaja se protiv Bavaraca i vraća na teren nakon pauze zbog povrede od skočnog zgloba koju je zaradio 10. februara u Beogradu protiv Partizana.

- U srijedu sam počeo da treniram, osjećam se veoma dobro, noga je dobro, i mislim da sam spreman za utakmicu, tako da ću igrati - ističe gruzijski centar.

- Bajern igra veoma dobro u odbrani, agresivno i jako, imaju i veoma dobre igrače u napadu, ali mislim da smo mi spremni za ovu utakmicu. Treba da izađemo na teren, da damo sve od sebe i pokušamo da pobijedimo. Osjećam da možemo da pobijedimo bilo koga, veoma smo dobar tim, i na terenu ćemo pokazati šta znamo, pokazati naš karakter i pokušati da pobjedimo - dodao je Bitadze, koji je u Minhenu uknjižio 17 poena, sedam skokova i četiri blokade.

Već nekoliko dana sa ekipom trenira i Nikola Ivanović, koji je van tima već dva mjeseca, i postoji mogućnost da i on večeras bude u rosteru.

Bonus video: