Lovćen u trci za peto mjesto

110 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena, Foto: Druga.aba-liga.com
Košarkaši Lovćena, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 28.03.2018. 09:41h

Košarkaši Lovćena i Teoda danas završavaju takmičenje u ABA 2 ligi, s obzirom na to da nijesu među ekipama koje su izborile plasman na fajnl-for (Borac, Vršac, Krka, Primorska), na kojem će se odlučivati o putniku u Prvu ABA ligu.

Lovćen (skor 11-10) od 18 sati gostuje Bosni.

U slučaju pobjede protiv pretposljednje ekipe u ligi, Cetinjani bi mogli da se nadaju da na kraju mogu do petog mjesta, za šta im treba da u posljednjem kolu poraze upišu i Zrinjski i Rogaška.

„Želimo da nastavimo niz pobjeda i da pokušamo da sa pobjedom zaključimo ovogodišnje izdanje u Drugoj ABA ligi. Pitanje je u kojem sastavu ćemo biti, jer imamo probleme sa povredama centara Lopičića i Baćovića, ali i bez njih idemo da pružimo maksimum i pokušamo da ostvarimo pobjedu“, rekao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Lovćen je u seriji od tri uzastopne pobjede u ovoj ligi.

„Idemo u Sarajevo sa ciljem da se pobjedom oprostimo od ovogodišnjeg izdanja Druge ABA lige. Naš protivnik je vrijedan svakog poštovanja. Međutim, kao i svakom meču mi pristupamo ozbljino sa jasnom idejom - da nastavimo pobjedničku seriju“, rekao je igrač Lovćena Nikola Borilović.

Teodo (8-13) u istom terminu dočekuje Zrinjski.

„Bilo bi lijepo da se sa pobjedom oprostimo sa Drugom ABA ligom. Lijepo i za klub i za grad. U utakmicu ćemo ući rasterećeno, iako će biti teško, jer Zrinjski ima veoma kvalitetan sastav. Pobjeda bi nam mnogo značila pred crnogorsku Super ligu. U goste nam dolazi ekipa koja je igrala vrlo bitnu ulogu u ovogodišnjoj ABA2 ligi i do samog kraja bila u igri za završni turnir. Sve to pokazuje njihov kvalitet i u meč ulaze kao favoriti, kako zbog individualnog kvaliteta igrača, tako i zbog širine rotacije. Na nama je da damo sve od sebe pred našom publikom i ako nam se ukaže šansa sigurno ćemo je iskoristiti", rekao je trener Tivćana Rajko Krivokapić.

Teodo će pokušati da se revanšira Zrinjskom za poraz u Mostaru (79:68).

"Suvišno je govoriti o kvalitetu ekipe iz Mostara, jer im je finalni turnir u Čačku izmakao u zadnji čas. Za nas je ovo sjajan meč i najbolji test da vidimio gdje se trenutno nalazimo pred početak domaće super lige. Uz podršku naših navijača možemo do još jedne pobjede.", kazao je igrač Teoda Vasilije Vušović.

Bonus video: