DRUGA ABA LIGA

Lovćen u trci za peto mjesto

106 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena, Foto: Druga.aba-liga.com
Košarkaši Lovćena, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 28.03.2018. 09:41h

Košarkaši Lovćena i Teoda danas završavaju takmičenje u ABA 2 ligi, s obzirom na to da nijesu među ekipama koje su izborile plasman na fajnl-for (Borac, Vršac, Krka, Primorska), na kojem će se odlučivati o putniku u Prvu ABA ligu.

Lovćen (skor 11-10) od 18 sati gostuje Bosni.

U slučaju pobjede protiv pretposljednje ekipe u ligi, Cetinjani bi mogli da se nadaju da na kraju mogu do petog mjesta, za šta im treba da u posljednjem kolu poraze upišu i Zrinjski i Rogaška.

„Želimo da nastavimo niz pobjeda i da pokušamo da sa pobjedom zaključimo ovogodišnje izdanje u Drugoj ABA ligi. Pitanje je u kojem sastavu ćemo biti, jer imamo probleme sa povredama centara Lopičića i Baćovića, ali i bez njih idemo da pružimo maksimum i pokušamo da ostvarimo pobjedu“, rekao je trener Lovćena Petar Jovanović.

Lovćen je u seriji od tri uzastopne pobjede u ovoj ligi.

„Idemo u Sarajevo sa ciljem da se pobjedom oprostimo od ovogodišnjeg izdanja Druge ABA lige. Naš protivnik je vrijedan svakog poštovanja. Međutim, kao i svakom meču mi pristupamo ozbljino sa jasnom idejom - da nastavimo pobjedničku seriju“, rekao je igrač Lovćena Nikola Borilović.

Teodo (8-13) u istom terminu dočekuje Zrinjski.

„Bilo bi lijepo da se sa pobjedom oprostimo sa Drugom ABA ligom. Lijepo i za klub i za grad. U utakmicu ćemo ući rasterećeno, iako će biti teško, jer Zrinjski ima veoma kvalitetan sastav. Pobjeda bi nam mnogo značila pred crnogorsku Super ligu. U goste nam dolazi ekipa koja je igrala vrlo bitnu ulogu u ovogodišnjoj ABA2 ligi i do samog kraja bila u igri za završni turnir. Sve to pokazuje njihov kvalitet i u meč ulaze kao favoriti, kako zbog individualnog kvaliteta igrača, tako i zbog širine rotacije. Na nama je da damo sve od sebe pred našom publikom i ako nam se ukaže šansa sigurno ćemo je iskoristiti", rekao je trener Tivćana Rajko Krivokapić.

Teodo će pokušati da se revanšira Zrinjskom za poraz u Mostaru (79:68).

"Suvišno je govoriti o kvalitetu ekipe iz Mostara, jer im je finalni turnir u Čačku izmakao u zadnji čas. Za nas je ovo sjajan meč i najbolji test da vidimio gdje se trenutno nalazimo pred početak domaće super lige. Uz podršku naših navijača možemo do još jedne pobjede.", kazao je igrač Teoda Vasilije Vušović.

Preporučujemo za Vas