Dino Radončić: Čast mi je što sam doprinio da Crna Gora dođe do Mundobasketa

''Izbor je bio lak. Crna Gora je zemlja moje porodice, to je moja krv, moji korijeni. Svidjelo mi se i što je Crna Gora bila spremna da tako mladog uključe u projekat'', rekao je Radončić
3789 pregleda 9 komentar(a)
Dino Radončić nakon meča sa Letonijom, Foto: Filip Roganović
Dino Radončić nakon meča sa Letonijom, Foto: Filip Roganović

Najmlađi crnogorski košarkaški reprezentativcac Dino Radončić u razgovoru za zvanični sajt FIBA Lige šampiona rekao je da je bio "poseban osjećaj" proslaviti plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Bio je to najljepši i najsrećniji poraz u mojoj karijeri. Letonija je veliki tim, a u Podgoricu je došla sa pet igrača iz Evrolige. Mislim da smo napravili izuzetan posao time što smo ih spriječili da pobijede sa više od osam razlike. Bila je teška utakmica, prolazili smo kroz teške trenutke, ali na kraju - pamti se plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je Radončić.

Iako ima samo 20 godina, igrač Reala, na pozajmici u Mursiji, već je dvije i po godine član crnogorske selekcije.

Debitovao je 31. avgusta 2016, protiv Slovačke u kvalifikacijama za Eurobasket. Bio je i član nacionalnog tima na šampionatu Evrope 2017...

''Nevjerovatno iskustvo je bilo igrati protiv Španije. U posebnom sjećanju će mi ostati to što sam igrao protiv Pau Gasola. Na kraju meča sam čak želio da ga zamolim za autogram, ali smo izgubili sa 39 poena razlike, tako da nije bio baš najbolji' trenutak", rekao je on.

Ponovio je da je izbor nacionalnog tima za koji će igrati bio lak. Mogao je da nastupa za Njemačku, gdje je rođen, Španiju, gdje je proveo skoro cijelu karijeru, Srbiju, zemlju odakle mu je majka...

''Izbor je bio lak. Crna Gora je zemlja moje porodice, to je moja krv, moji korijeni. Svidjelo mi se i što je Crna Gora bila spremna da tako mladog uključe u projekat'', rekao je Radončić.

U budućnosti želi da još više učestvuje u uspjesima crnogorskog tima.

''Čast je što sam doprinio da se Crna Gora nađe na Svjetskom prvenstvu. Napravili smo veliku stvar. Što se mene lično tiče, uvijek želim više i siguran sam da ću u narednom periodu biti mnogo korisniji reprezentaciji'', rekao je košarkaš Mursije.

Bonus video: