Sutjeska ostala u trci za plej-of, Pavlićević namjestio ruku, pobjeda Lovćena u Vršcu

Sutjeska je ostvarila 12. pobjedu u sezoni, posljednje kolo odlučiće i posljednjeg učesnika završnice
2449 pregleda 0 komentar(a)
Sa večerašnje utakmice u Nikšiću (Foto: Milan Šapurić), Foto: Milan Šapurić
Sa večerašnje utakmice u Nikšiću (Foto: Milan Šapurić), Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 06.03.2019. 21:17h

Sutjeska je kod kuće savladala MZT 91:79 (30:21, 24:17, 24:14, 13:27), i ostala u trci za plasman u plej-of ABA2 lige.

Kolo prije krala ligaškog dijela, naime, Sutjeska je na diobi željenog četvrtog mjesta sa Borcem iz Čačka (skor 12-9), a ako Dinamik sjutra večer kod kuće savlada lidera Primorsku, i beogradski tim će imati isti skor.

U slučaju da tri tima posljednja kolo dočekaju sa istim skorom, Nikšićanima je plasman u plej-of potrebna pobjeda u posljednjoj rundi, u gostima protiv direktnog konkurenta, Borca (koga je Sutjeska savladala na svom terenu 71:64), ali i poraz Dinamika na Cetinju od Lovćena, jer Dinamik ima bolji međusobni skor od Nikšićana.

Ako Dinamik danas izgubi od Primorske, Sutjesci je u posljednjem kolu dovoljan trijumf protiv Borca...

Što se meča u Nikšiću tiče, sve je, praktično, odlučeno do poluvremena, jer je Sutjeska na odmoru imala 16 poena prednosti, a uoči posljednje četvrtine je prednost domaćina iznosila čak 26 poena (78:52).

"Čestitam mojim momcima na izvanrednoj igri. Iako zbog povrede Spasojevića imamo problem u rotaciji, odigrali smo sjajno u oba pravca. Igrači su maksimalno ispoštovali dogovor iz svlačionice, a oni koji su dobili šansu sa klupe odlično su je iskoristili. Veliko hvala publici koja je i večeras bila naš šesti igrač", rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Nikola Pavlićević predvodio je domaće sa 28 poena (sedam trojki), četiri asistencije i tri skoka, Draško Knežević je dodao 19 poena, a Stefan Vuković 16, dok je Borisu Laloviću (10 poena) falio skok za dabl-dabl učinak.

U ekipi MZT-a istakli su se Bojić sa 18 poena i Amerikanac Vudard sa 17.

"Čestitam košarkašima Sutjeske na zasluženoj pobjedi. Mi smo izgledali veoma loše i nismo imali rešenje za njihova dva ponajbolja igrača Pavlićevića i Kneževića. Protivnik je u prvom poluvremenu imao sjajan procenat šuta dok smo s druge strane mi bili slabo koncentrisani. Ekipa Sutjeske je večeras bila bolja u svakom segmentu igre. Sastav koji predvodim a koji ima visoke ambicije ne smije da izgleda ovako na terenu."

Drugi crnogorski predstavnik, Lovćen upisao je očekivanu pobjedu u gostima protiv Vršca sa 103:78 (26:18, 27:20, 20:21, 30:19), i stigao do 10. trijumfa u regionalnom takmičenju.

„Zasluženo smo pobijedili mladu ekipu Vršca, želim im sreću u KLS ligi. Bilo nam je naporno s obzirom na to da smo došli bez četiri igrača. Prije dva dana imali smo tešku utakmicu u domaćoj ligi i moram da budem zadovoljan sa svim što smo pružili večeras. Još jednom se zahvaljujem Vršcu na izuzetno fer i korektnoj igri", rekao je Miodrag Kadija, trener Lovćena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Aleksa Popović sa 29 poena, pratili su ga Đorđe Lelić sa 21, Miloš Popović sa 19 i Nemanja Todorović sa 14. Zapažen je bio i Mašan Vrbica sa 12 asistencija i sedam skokova.

„Čestitke Lovćenu na zasluženoj pobjedi. Pokušali smo da rasterećeno užemo u meč i da nam on posluži kao priprema za važnu utakmicu u domaćoj ligi. Međutim, pojedini igrači u našem timu su to isuviše slobodno shvatili i debelo podbacili. Ključ uspjeha Lovćena bio je ofanzivni skok poslije kojeg su postigli čak 21 poena, a moja ekipa svega dva. Mislim da moramo dobro da se zamislimo šta hoćemo da bismo do toga uspjeli da dođemo", rekao je Darko Kostić, trener Vršca.

Bonus video: