I podmlađena Budućnost ima obavezu da uzme trofej

877 pregleda 0 komentar(a)
Treneri učesnika finalnog turnira
Treneri učesnika finalnog turnira
Ažurirano: 07.03.2019. 22:52h

Nikšić će u petak i subotubiti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke.

U petak su na programu polufinala, od 16.30 sati sastaju se Budućnost Bemax I Primorje, dok je za 19 sati zakazan duel Nikšića I Lovćen Bemaxa.

Finale je u subotu u 19 sati.

Budućnost je apsolutni favorit za odbranu trofej, iako će igrati sa podmlađenim timom.

"Budućnost uvijek mora ići na trofej i to se ne dovodi u pitanje. Igraćemo sa podmlađenim timom, većinom sa djevojkama 2004. i 2005. uz samo nekoliko seniorki. To ipak ne mijenja ambicije i trofej je obaveza." kazao je trener Budućnosti Vladan Radović.

Primorje nema velike rezultatske ambicije pred polufinale.

"Imamo najmlađi sastav na turniru i to je gro reprezentacije u godištima 2004. i 2005. Ambicija nam je da prikažemo borbenost i pružimo što jači otpor Budućnosti." istakao je trener Dragan Prga.

Lovćen Bemax je favorit u drugom meču protiv Nikšića.

“Igramo godinama sa mladom ekipo, kao i Primorje, a od ove sezone i Budućnost će nastzupiti sa mladom ekipom. To će biti zanimljivije za publiku, imaće priliku igračice da se istaknu. Imamo imperativ da se plasiramo u finale i opravdamo ulogu favorita. Zaboravljamo da smo ih dobili oba puta u prvenstvu”, kazao je trener Lovćena Zoran Kašćelan, dok trener Nikšića Mirko Baletić, kako je saopšteno, iz objektivnih razloga nije bio na pres konferenciji.

Budućnost Bemax je u prošlogodišnjem finalu u Igalu bila bolje od Lovćena 95:57.

Podgorički tim posljednjih sedam godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Bonus video: