Budućnost ne izgleda dobro, navijači zvižducima rekli sve

Publika je rekla svoje, jer su igrači Jasmina Repeše na momente djelovali bezvoljno, apatično, bez ikakve ideje kako da zaustave kvalitetnijeg rivala
7840 pregleda 19 komentar(a)
Erl Klark u duelu sa Zekom Ledejom, Foto: Filip Roganović
Erl Klark u duelu sa Zekom Ledejom, Foto: Filip Roganović

Do početka najvažnijih utakmica u sezoni je ostalo svega 15 dana, a publika u „Morači” je već izgubila strpljenje, jer budućnost ne izgleda dobro - u 25. kolu Evrolige, košarkaši Budućnost Volija su poraženi od Olimpijakosa 89:76, uz povremene salve zvižduka i povike sa tribina.

Publika je rekla svoje, jer su igrači Jasmina Repeše na momente djelovali bezvoljno, apatično, bez ikakve ideje kako da zaustave kvalitetnijeg rivala. I nije problem što nisu imali rješenje, već što u jednom dijelu utakmice nisu ni pokušali da ga pronađu, pa su imali i minus 23...

Jedino što je bilo odlično je sredina 1. četvrtine, kada je nakon Repešinog tajm-auta Budućnost napravila seriju 12:0 i preokrenula na 16:15. Bilo je i 18:17, ali se velikan iz Pireja probudio, serijom 8:0 opet napravio razliku i više nijednom nije dozvolio domaćinu da zaprijeti.

Činjenica da nije bilo Goge Bitadzea je uticala da Filip Barović bude startni centar. Nikšićanin se hrabro borio sa višim i jačim Nikolom Milutinovim, pravio je i greške, ali je i imao nekoliko dobrih poteza.

Kada bi se crnogorski reprezentativac umorio, na teren je morao da uđe Devin Vilijams i djelovalo je kao da je zalutao u dvoranu - nije znao akcije u napadu, kada bi i dobnio loptu nije mogao da naopravi prednost, a u odbrani je ispadao kod svakog pik’en’rola, što je tim Dejvida Blata sjajno kažnjavao.

Iako je publika u prvom poluvremenu pjevala i na minus 16, u 24. minutu je izgubila strpljenje i pri rezultatu 39:63 prvi put ove sezone veoma glasno izrazila negodovanje.

Repeša je na tajm-autu opet razdrmao ekipu, Suad Šehović i Barović su nakon toga dali po pet poena u seriji 10:2, ali za nešto više je bilo kasno.

Ako ništa drugo, „plavi” su se bar borili do kraja i na kraju stigli do podnošljivih minus 13...

Bonus video: