Pavićević: Iza nas je zid, nema nazad, samo naprijed

Košarkaši Mornara sjutra veče (19 sati) u Baru dočekuju FMP u odlučujućem meču za opstanak u ABA ligi
2372 pregleda 2 komentar(a)
Mihailo Pavićević na utakmici u Železniku
Mihailo Pavićević na utakmici u Železniku

Čitava sezona košarkaša Mornara staje u jednu utakmicu, u nedjeljni duel sa FMP-om u “Topolici”.

Pobjedom bi Barani definitivno ovjerili opstanak u ABA ligi, dok bi porazom sebe doveli u situaciju da strepe od ispadanja, zavisno od ostalih rezultata u posljednja dva kola regionalnog takmičenja…

"Ja sam već najavio da će ove godine biti borba za opstanak, i uvijek bih pristao da kod kuće igramo odlučujuće utakmice. Poslije svih uspona i padova ove sezone, ipak držimo situaciju u svojim rukama, što je najbitnije. Ne zavisimo od drugih ekipa, već od sebe", kaže trener Barana Mihailo Pavićević.

Šef stručnog štaba crnogorskog šampiona ističe da voli takve utakmice kakav je ona sa FMP-om.

"Mi u klubu smo svjesni situacije, ali mi smo jedna strana. Međutim, mislim da su prije svega igrači svjesni šta nam znači ta utakmica. Jeste da će biti pritiska, i da te utakmice nisu lake za igranje, ali mi nemamo mogućnosti drugačije da razmišljamo, već da budemo pozitivni maksimalno. Igračima ću reći da je iza nas zid, koraka nazad više nema, moramo da idemo naprijed. Moramo da budemo maksimalno spremni mentalno prije svega. Nadam se da ćemo biti dovoljno mudri i hrabri da sa pobjedom protiv FMP-a uspješno okončamo sezonu u ABA ligi", dodaje Pavićević.

FMP u Bar stiže rasterećen, sa obezbijeđenim opstankom, sa dvije pobjede više od Mornara.

"To je, kao i prošle sezone, mlada i dobro selektirana ekipa, atletski veoma dobro utrenirana. Sa mladim igračima se uvijek više radi neko sa iskusnima. To se i vidi, to je njima dalo rezultate, oni su, zaista, postigli sjajan rezultat i čestitam im na tome. Ne predaju se 40 minuta, a najbolji primjer je posljednja utakmica koju su igrali bez dva startna plejmejkera, Pota i Rebeca koji je otišao u Španiju, a na kraju su uspjeli da dobiju kvalitetnu i iskusnu ekipu Olimpije. Nisu se predavali na minus 12 u trećoj četvrtini i pokazali su da je sport iznad svega, da nema kalkulacija, i uzimam ih kao veoma pozitivan primjer. Tako treba i da se igra, da se na terenu pokaže ko je bolji, na se na terenu obezbijedi opstanak ili osvoji titula, bez ikakvih zakulisnih radnji. Ja nisam pristalica zavjera, u to ne vjerujem…"

Mornar je bio bolji od FMP-a u Beogradu sa 84:82.

"Ni ova utakmica protiv FMP-a neće biti nimalo laka, u Bar dolaze potpuno rasterećeni, nemaju šta da izgube, obezbijedili su opstanak. Nadam se da ćemo mi biti mudri, da nam taj značaj utakmice neće vezati ruke i biti otežavajuća okolnost. Pozivam i našu vjernu publiku da dvoranu ispuni što je moguće više, da pomogne da izguramo ovu sezonu, kako bi i naredne sezone uživali u utakmicama ABA lige", zaključio je Mihailo Pavićević.

Bonus video: