Mornar - FMP: Cijela sezona u jednoj utakmici

Košarkaši Mornara večeras (19 sati) dočekuju FMP u odlučujućoj utakmici za opstanak u ABA ligi
2753 pregleda 0 komentar(a)
Strahinja Mićović na meču sa FMP-om u Železniku, Foto: FMP
Strahinja Mićović na meču sa FMP-om u Železniku, Foto: FMP
Ažurirano: 10.03.2019. 09:48h

Košarkaši Mornara se nadaju i vjeruju da će večeras pred svojim navijačima proslaviti opstanak u ABA ligi. Za to im treba pobjeda protiv FMP-a, koji je već prebrinuo te brige, a u Bar stiže rasterećen i u dobroj formi sa tri pobjede u posljednja četiri meča.

Baranima bi posao mogao da bude olakšan i zbog toga što tim iz Železnika u ovaj meč ulazi oslabljen u odnosu na prvi dio sezone, zbog neigranja povrijeđenog Pota, dok je Rebec otišao u Španiju, a sredinom januara Apić u Rusiju.

Međutim, ako bi zbog toga potcijenili rivala, Baranima bi to moglo da se obije o glavu…

"Ne treba da potcjenjujemo FMP, iako dolaze u oslabljenom sastavu, bez nekih vodećih igrača. Nama je ovo, zaista, najbitnija utakmica u sezoni. Možda nije trebalo da dopustimo da dođe do toga da nam čitava sezona staje u jednu utakmicu, ali šta je, tu je. Dobro smo se spremili, dobro smo trenirali, igramo na domaćem terenu, pred našom sjajnom publikom, tako da očekujem da ćemo savladati FMP i slaviti", kazao je krilni igrač Mornara Strahinja Mićović, koji je u pobjedi Mornara u Železniku ubacio 10 poena.

Svi usponi i padovi Mornara u ovoj sezoni su prošlost, jedino je važna pobjeda u duelu sa FMP-om, kojom bi izabranici Mihaila Pavićevića ispunili cilj s početka sezone.

"Pobjedom protiv FMP-a ćemo obezbijediti opstanak, tako da je ovo jako bitna utakmica za nas. Trudićemo se da taj pritisak ne utiče na našu igru. Oni su dosta oslabljeni, ali su momci mladi i bore se, ne predaju se tako lako, tako da neće biti jednostavno da pobijedimo FMP. Ali se nadam, uz punu halu, da će nam navijači biti “vjetar u leđa”, rekao je centar Barana Uroš Luković.

5 puta su se do sada sastali Mornar i FMP u regionalnoj ligi. Barani vode 3:2 u pobjedama. U sezoni 2016/2017, Mornar je slavio u Baru 82:66, a FMP u Beogradu 92:85. Prošle sezone su ekipe dobijale u gostima, FMP u Baru 81:73, Mornar u Beogradu 84:79. U prvom dijelu ove sezone, Mornar je slavio u Železniku 84:82

Mornar ove sezone ima polovičan uspjeh na domaćem terenu (5-5), dok je Železnik u gostima slavio tri puta na 10 utakmica.

"Očekuje nas teško gostovanje u Baru. Mornar je ekipa koja nas je savlada u prvom dijelu na našem parketu i to je dovoljan motiv za moje igrače da probamo da im se revanširamo istom mjerom. Dobro smo se spremili za utakmicu i kao i na svakoj do sad daćemo svoj maksimum da parket napustimo zadovoljni. Vjerujem u ove momke jer su dokazali još jednom da se dobar rad uvijek isplati", ističe trener FMP-a Vladimir Jovanović.

Večerašnja utakmica u “Topolici” počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Bonus video: