Vilijams najbolji strijelac "sa klupe" u istoriji NBA, potukli se Ibaka i Kris, Sakramento sve dalje od plej-ofa

1878 pregleda 0 komentar(a)
Lu Vilijams na meču protiv Bostona, Foto: BETA/AP
Lu Vilijams na meču protiv Bostona, Foto: BETA/AP

Košarkaši Los Anđeles Klipersa ostvarili su petu uzastopnu pobjedu u NBA ligi ubedljivo savladavši Boston Seltikse sa 140:115.

Ekipa iz Kalifornije je postavila i rekord po broju postignutih poena ove sezone, a duel u Stejpls Centru obeležio je i bek Klipersa Lu Vilijams koji je postao najbolji strelac u istoriji NBA kada su u pitanju postignuti poeni sa klupe za rezerve, prenosi Sport klub.

Tim Doka Riversa je šesti na Zapadu sa učinkom 39-29, dok su Seltiksi prekinuli seriju od tri pobjede i zauzimaju petu poziciju na Istoku sa skorom 41-27.

Vilijams je predvodio Kliperse sa 34 poena, četiri skoka i pet asistencija za 24 minuta, Danilo Galinari je postigao 25, Montrezl Heris je postigao 20, a Ivica Zubac 14, uz sedam skokova i dvije asistencije za 27 minuta.

U redovima Seltiksa rezervista Teri Rozir je zabilježio 26 poena, Džejlen Braun 22 poena, Kajri Irving 18, uz 11 asistencija.

Klivlend koji je na istoku odavno izgubio šansu za plej-of neočekivano je ubedljivo pobijedio drugi tim Istoka, Toronto sa 126:101, a meč je obilježila tuča igrača Toronta, Serža Ibake i košrkaša Klivlenda, Markiza Krisa.

Španski reprezentativac je poslije duela sa Krisom završio na parketu, a potom je krenuo i fizički da se obračuna sa igračem Kavsa.

Došlo je do guranja, a na snimku se vidi da je Kris pesnicom zakačio Ibaku po glavi, kao i da krilni košarkaš Toronta nije uspio da mu vrati istom mjerom.

Sudije su obojicu poslale u svlačionicu, a kako navodi Sport klub, Ibaki je ovo treći put ove sezone da se fizički obračunavao sa protivnicima.

Najefikasniji kod Kavsa bili su Kolin Sekston sa 28 poena, Džedi Osman ga je pratio sa 19 i po 7 skokova i asistencija, dok je Ante Žižić zabilježio 17 poenauz 7 skokova.

Kod Reptorsa Kavaj Lenard je postigao 25 poena, Paskal Sjakam 15, a Kajl Lauri 14.

Sakramento je sve dalje od plej-ofa nakon poraza od Vašingtona 121:115.

Kingsi, 16 mečeva prije kraja ligaškog dijela takmičenja zauzimaju deveto mjesto na Zapadu (33-33) sa pet pobjeda manje i četiri poraza više od LA Klipersa i San Antonija koji su na pozicijama sedam i osam, dok su Vizardsi sačuvali kakve-takve šanse da se nađu u doigravanju.

Najefikasniji u Sakramentu bio je De'Aron Foks sa 23 poena, dok je Vašington sa 27 predvodio Bredli Bil.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica imao je "dabl-dabl" učinak u poraženom timu. Dao je 15 poena, imao 12 skokova i tri asistencije kao rezerva, za 36 minuta u igri.

Njegov saigrač i sunarodnik Bogdan Bogdanović dao je 13 poena, uz po četiri skoka i asistencije za 25 minuta.

Bruklin je na svom terenu demolirao Detorit, ostvario četvrtu uzastopnu pobedu i prekinuo seriju Pistonsa od pet vezanih trijumfa - 103:75.

Netsi su šesti na Istoku sa učinkom 36-33, ispred Pistonsa (34-32) i Majamija (31-35).

Rezultatske neizvjesnosti u Bruklinu nije bilo, domaći tim je do dvocifrene prednosti došao u prvoj četvrtini, a maksimalnih +31 bilo je u finišu utakmice.

Sedmorica igrača Netsa su bila dvocifrena - Spenser Dinvidi sa 19 poena, Alen Kreb je dodao 14, Rodions Kuruks 13, Džo Heris...

Na drugoj strani Andre Dramond je zabilježio 13 poena i 20 skokova, a Blejk Grifin samo 10 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija.

Hjuston je nastavio seriju pobjeda, a deveti trijumf u nizu ostvarili su protiv Šarlota - 118:106.

Rakete su trenutno treće na Zapadu sa učinkom 42-25.

Tim iz Teksasa je predvodio Džejms Harden sa 28 poena , Erik Gordon je postigao 22, Klint Kapela 19, uz 15 skokova, Kenet Farid 16, a Kris Pol 10, uz isto toliko uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

U poraženoj ekipi, koja zauzima deseto mjesto na Istoku na učinkom 30-37, Voker je postigao čak 40 poena , a imao je i 10 skokova i sedam asistencija, Frenk Kaminski je upisao 15, a Dvejn Bekon 13.

Košarkaši Oklahome pobijedili su Jutu u Solt Lejk Sitiju 98:89 i tako ostali u trci za najviši plasman u Zapadnoj konferenciji.

Tanderi su četvrti sa učinkom 41-16, Hjuston im bježi jedan, a drugoplasirani Denver dva trijumfa. Džezeri su upisali treći poraz u posljednje četiri utakmice i sa skorom 37-29 osmi su na Zapadu.

Kod Oklahome, njemački reprezentativac Denis Šruder je bio najefikasniji sa 24 poena uz sedam skokova i tri asistencije, Rasel Vestbruk je upisao 23, uz 11 skokova i 8 asistencija, a Pol Džordž 14 i 11 skokova.

U poraženoj ekipi Donovan Mičel je postigao 25 poena, uz četir skoka i po pet asistencija i ukradenih lopti, Rojs O'Nil je zabilježio 17, a Rudi Gober 15, uz 12 skokova i četiri blokade.

Bonus video: