Varvari u Zagrebu: Pred sudom i državljani Srbije, zapaljen crnogorski kombi

Do nereda je došlo juče oko 14 časova kada je policija na Trgu bana Josipa Jelačića privela navijače Budućnosti
334 pregleda 81 komentar(a)
Varvari, Foto: Printscreen (YouTube)
Varvari, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 26.03.2018. 10:17h

Hrvatska policija privela je juče u Zagrebu, uoči utakmice Cedevite i Budućnosti 57 osoba od kojih je 12 završilo pred Prekršajnim sudom, piše 24sata.hr.

Od 12 osoba koji su se našli pred sudom 10 su državljani Crne Gore, a dvojica Srbije.

Protiv ostalih 45 osoba izdat je prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima i člana 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, to jest, zbog podsticanja na mržnju pjesmama, tuče i alkoholisanja.

Od 45 osoba, kojima je izdat prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petoro je izdat i prekršajni nalog za prekršaj iz člana 139. Zakona o strancima što znači da kod sebe nijesu imali valjanu putnu ispravu.

Do nereda je došlo juče oko 14 časova kada je policija na Trgu bana Josipa Jelačića privela navijače Budućnosti. Hrvatski mediji su prenijeli da je gradom odjekivalo "Ubij ustaše" i "Ovo je Srbija", te da su se čuli zvukovi razbijanja boca.

Navijači su, tokom i nakon intervencije policije odbacivali razbijene boce, palice, pepeljare, kamenje...

Policija je tada, kako bi spriječila dalje narušavanje javnog reda i mira, nad gostujućim navijačima upotrebila sredstva prisile, bacila je suzavac a upotrebila je i pendreke.

Planuo kombi crnogorskih registracija: Incidenti povezani?

Isti dan, oko 18.45 sati, ispred hotela u kvartu Trešnjevka na trgu Krešimira Ćosića, nepoznati počinitelj razbio je prozor na kombiju crnogorskih registracija i ubacio u njega lakozapaljivu tečnost te izazvao požar, piše 24sata.hr.

Vatrogasci su ugasili plamen, a šteta nije velika. Policija vjeruje kako su ova dva incidenta povezana.

Bonus video: