Lak posao za „vučice” u Zagrebu

296 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Budućnosti
Košarkašice Budućnosti

Košarkašice Budućnost Bemaxa u srijedu veče (19 časova) protiv Trešnjevke završavaju ligaški dio WABA lige.

S obzirom na to da su već osigurale plasman na fajnl-for, meč u Zagrebu za “vučice” nema rezultatski značaj, ali izabranice Gorana Boškovića pobjedom protiv “fenjeraša” žele da opravdaju ulogu favorita.

"Svjesne smo da nam pripada uloga apsolutnog favorita i sigurno da to moramo opravdati, jer ne želimo da dozvolimo bilo kakvo iznenađenje. Trešnjevka ima mladu ekipu koja je tokom sezone ostala bez nekoliko igračica, a kako je odmicala sezona fokusirali su se na obaveze na domaćoj sceni. Razlika u kvalitetu je evidentna i naravno da očekujem pobjedu - kazala je Nikolina Džebo.

“Plave” su u Podgorici deklasirale Hrvatice (95:16), pa je jasno da ih na kraju ligaškog dijela čeka rutinski meč protiv ekipe koja nije zabilježila nijednu pobjedu u regionalnom takmičenju.

"Mnogo je lakše sada kada smo ostvarile cilj i izborile plasman među četiri najbolja tima. Trešnjevka je mlada i talentovana ekipa, ali jasno je da smo apsolutni favoriti, pa očekujem da još jednom pobjedom zaključimo ligaški dio", rekla je Dragana Živković.

Budućnost Bemax će u polufinalu WABA lige igrati protiv Crvene zvezde, dok drugi polufinalni par fajnl-fora (23. i 24. marta u Celju) čine Beroe - Celje.

Bonus video: