Sutjeska se uzda u sebe i Lovćen

564 pregleda 0 komentar(a)
Draško Knežević na meču sa Borcem u Nikšiću (Foto: KK Sutjeska/Miloš Zvicer)
Draško Knežević na meču sa Borcem u Nikšiću (Foto: KK Sutjeska/Miloš Zvicer)

Večeras pada odluka o putnicima u plej-of ABA2 lige (četiri prvoplasirane ekipe), nakon posljednjih utakmica u Čačku i Cetinju znaće se da li će u završnici ovog takmičenja biti i Sutjeska.

Sutjesci, koja trenutno dijeli četvrto mjesto sa Borcem i Dinamikom (svi imaju skor 12-9) je za mjesto u plej-ofu večeras u Čačku potrebna pobjeda protiv Borca (20 sati), ali i trijumf Lovćena na Cetinju protiv beogradskog Dinamika (20). Nikšićani, dakle, ne drže sudbinu u svojim rukama.

U najpovoljnijoj poziciji je Borac, kojeg bi uspjeh protiv Sutjeske, bez obzira na ishod meča na Cetinju, odveo u plej-of, dok Dinamik, u slučaju trijumfa nad Lovćenom, mora da se nada uspjehu Sutjeske protiv Borca.

"Ovo nam je posljednja utakmica u regularnom dijelu prvenstva pa ćemo i pored brojnih povreda sigurno pružiti svoj maksimum. Borac je favorit, a mi rasterećeni, ali silno motivisani ulazimo u meč. Vidjećemo da li će to biti dovoljno da upišemo još jednu pobjedu", rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske, koja je u Nikšiću bila bolja od Borca 71:64.

"Idemo u goste kvalitetnoj ekipi koja igra brzu i jednostavnu košarku. Prepuštamo im ulogu favorita, ali u Čačak ne dolazimo sa bijelom zastavom, već da muški odigramo meč i pokušamo doći do toliko željene pobjede", rekao je košarkaš Sutjeske Draško Knežević.

Lovćen protiv Dinamika želi do 11. pobjede, koja bi mogla i da pomogne Sutjesci.

"U goste nam dolazi veoma kvalitetna ekipa Dinamika koja je u prošlom kolu pobjedom nad Primorskom stekla velike šanse za plasman među četiri najbolje ekipe. Sa druge strane, mi imamo dosta povrijeđenih igrača, ali sam siguran da će oni koji budu izašli na teren dati sve od sebe da probamo zabilježiti pobjedu na kraju Druge ABA lige", rekao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

„Dolazi nam ekipa koja je još u borbi za F4 i sigurno će doći veoma motivisani kako bi ostvarili pobjedu koja bi ih možda odvela među četiri najbolje ekipe. Igraju odlično u posljednje vrijeme, fizički su sjajno spremni i tempom slamaju protivnike. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, i sve ćemo učiniti da pobjedom pred svojim navijačima završimo ovogodišnje takmićenje u drugoj ABA ligi“, rekao je košarkaš Lovćena Mašan Vrbica.

Bonus video: