Bitadze: Naravno da možemo da odbranimo trofej u ABA ligi

“Moramo da se borimo. Sva četiri tima koja su u plej ofu su jaka i mislim da su šanse 50-50 na svakom meču. Što se tiče nas, moramo da budemo spremni na ono što nas čeka, a naravno da je moguće da ponovo uzmemo trofej”, kazao je Bitadze
2953 pregleda 2 komentar(a)
Goga Bitadze, Foto: Filip Roganović
Goga Bitadze, Foto: Filip Roganović

Za košarkaše Budućnost Volija sezona kao da tek počinje.

“Plavi” u petak gostuju Baskoniji u Evroligi, tri dana kasnije dočekuje Cibonu u posljednjem kolu ABA lige, a nakon toga kreće uzbudljiva završnica - plej of regionalnog takmičenja.

Od Goge Bitadzea se očekuje mnogo u najvažnijim mečevima, a mladi Gruzijac pred duel sa Baskonijom poručuje:

“Mislim da ćemo biti spremni za taj meč. Imamo još dva treninga do puta u Vitoriju. Znamo šta nas očekuje, spremamo se, nadam se da ćemo biti na našem maksimumu i da ćemo odigrati dobro”, kazao je Bitadze za TV Vijesti.

Najavio je dobru završnicu sezone, odličnom igrom protiv Mege i priznanjem za najboljeg igrača 21. kola ABA lige.

“Nekad odigram dobro, nekad malo slabije. Uvijek je najvažnije kada tim pobjeđuje”, kazao je 19-godišnji centar.

Bitadze je u Podgorici od kraja prošle godine, za kratko vrijeme postao je jedan od lidera tima, ljubimac navijača.

“Osjeća se energija navijača i uvijek jedva čekamo da igramo na našem terenu. Stavrno je luda atmosfera kada igramo kući, navijači su odlični. Stvarno ih volim”.

U ABA ligi brzo kreće rasplet – borba za trofej, koji donosi Evroligu i naredne sezone. Gruzijac poručije da nema predaje....

“Moramo da se borimo. Sva četiri tima koja su u plej ofu su jaka i mislim da su šanse 50-50 na svakom meču. Što se tiče nas, moramo da budemo spremni na ono što nas čeka, a naravno da je moguće da ponovo uzmemo trofej”.

Na pitanje da li on lično osjeća pritisak pred rasplet sezone odgovorio je:

“Ne osjećam pritsak, ali osjećam da možemo da pobjedimo. Mi to želimo – bićemo spremni 100 odsto i vjerujemo u dobar rasplet”, kazao je Bitadze.

Bonus video: