Zvezdan Mitrović o žrijebu za Mundobasket: Mislimo prvo o nama, pa o rivalima

"Ipak, u konkurenciji Srbije koja je mogla da nam dođe, ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra", kazao je selektor Crne Gore
3910 pregleda 8 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Filip Roganović
Zvezdan Mitrović, Foto: Filip Roganović

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović kazao je da će u pripremama za nastup na Mundobasketu razmišljati o njegovom timu i igri, a tek kasnije o rivalima.

"Crveni" će igrati protiv Grčke, Brazila i Novog Zelanda u grupi F.

"Fokusiraćemo se samo na nas. Zanima nas u kakvom će stanju biti naši momci kad dođu da pripreme, hoće li svi biti u stroju. Razmišljaćemo o nama i našoj igri, tek kasnije o rivalima", kazao je Mitrović.

Grčka je favorit grupe.

"Rekao sam i prije žrijeba da osim Amerikanaca nema velike razlike iz najjačeg šešira. Ako bude igrao Janis Adetokumbo, Grci će sigurno biti glavni kandidati za medalju. Ipak, u konkurenciji Srbije koja je mogla da nam dođe, ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra. Dosta će zavisiti od sastava svakako, Grci su ekipa sa velikim potencijalom i iskustvom, ali im dosta zavisi od motivacije. Jednostavno neko prvenstvo igraju odlično, a na sljedećem znaju da potpuno podbace", rekao je Mitrović.

Brazil je tradicionalna sila iz Južne Amerike...

"Brazil je atraktivan protivnik u svakom slučaju, vidjećemo kakav će im biti sastav. Znamo dobro igrače koji su u NBA ligi i Evropi, ali tek ćemo vidjeti koga će sve pozvati i ko će im nastupati iz domaćeg šampionata", rekao je Mitrović.

I Novi Zeland ima veliku tradiciju...

"Novi Zeland je sigurno nezgodna reprezentacija, definitivno nije ona koju ćemo sigurno lako pobijediti. Ono što znam jeste da uvijek igraju izuzetno borbeno. Ono što pokazuju na kontinentalnim prvenstvima zna da bude izuzetno interesantno", zaključio je Mitrović.

Bonus video: