Varvari: Naša pjesma o Podgorici i Budućnosti dočekana sa "Zakolji četnika"

Gotovo svi hrvatski mediji su redom prenosili da je do privođenja "Varvara" došlo zbog nacionlističkih povika, i pjesama, iako za iste ne postoji ni jedan video dokaz
711 pregleda 88 komentar(a)
Varvari, Foto: Savo Prelević
Varvari, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2018. 17:13h

Događaji na i oko centralnog trga u Zagrebu, odnosno način na koji su prezentovani u hrvatskim ali i domaćim medijima, klasičan su plod medijske fabrikacije i zlonamjernog portretisanja navijačke akcije kao nacionalističkog pira, navodi se u zvaničnom saopštenju navijačke grupe Varvari.

"Ušli smo u grad u namjeri da zauzmemo neki od lokala što je dio navijačkih obiaja, i u toj namjeri prošetali do centra kako bi i tu prije utakmice bodrili naš tim. Naša pjesma posvećena isključivo slavi Podgorice i Budućnosti dočekana je povicima “zakolji četnika, hapsi Srbe” na šta smo i mi odgovorili adekvatno", navodi se na Fejsbuk stranici ove navijačke grupe..

Juče je prije utakmice polufinalne serije ABA lige između KK Cedevita i KK Budućnosti, došlo do "incidenta" u kojem su navijači podgoričkog kluba privedeni.

Gotovo svi hrvatski mediji su redom prenosili da je do privođenja "Varvara" došlo zbog nacionlističkih povika, i pjesama, iako za iste ne postoji ni jedan video dokaz.

Čal i na video snimku u kojem se vide navijači Budućnosti kako pjevaju klubu i gradu, pojedini mediji iz Hrvatske su imali drugačiji pogled.

A evo i pomenutog videa iz teksta.

"Dušebriznicima i čuvarima demokratije koji su potrčali da nas proglase izgrednicima, nacionalistima i bandom i koji su oduševljeno prihvatili laži plasirane iz Hrvatske poručujemo isto ono što smo i prije skoro 20 godina: Huligani i divljaci, ali za vas - Evropa", zaključuje se u saopštenju Varvara.

Bonus video: