Obračun sa gigantom kad mu vrijeme nije

Košarkaši Budućnost Volija večeras (18.45) gostuju Fenerbahčeu, u četvrtak dočekuju Anadolu Efes, a već u ponedjeljak sa Cedevitom u Zagrebu igraju prvi meč polufinala ABA lige
3528 pregleda 1 komentar(a)
Koti Klark na prvoj utakmici sa Fenerbahčeom
Koti Klark na prvoj utakmici sa Fenerbahčeom

Nužno zlo. Ne može se bolje opisati sedmica sa dvije evroligaške utakmice pred najvažnije duele u sezoni, polufinale sa Cedevitom u ABA ligi...

Šest dana prije prvog duela u Zagrebu, košarkaši Budućnost Volija su otputovali na megdan Fenerbahčeu. Neprikosnoveni lider elitnog evropskog takmičenja, koji ima svega četiri poraza, već ove sedmice bi mogao da ovjeri 1. mjesto pred plej-of i jasno je da će upisati novu „recku”.

I da ih ne čeka Anadolu Efes u „Morači” u četvrtak, a potom i najvažnije gostovanje u sezoni, „plavi” bi večeras (18.45) bili bez šansi u azijskom dijelu Istanbula.

Razlika u klasi je ogromna, što se pokazalo i u Podgorici (65:89), a i Budućnost je uglavnom nemoćna na gostovanjima, o čemu govore i brojke - izgubila je svih 12 utakmica, uz koš-razliku minus 213 (prosječno 17,75).

Ljudski je, naravno, nadati se, ali je i Jasmin Repeša najavio da će dijeliti minutažu u dva meča sa turskim velikanima, kako bi ekipa bila svježa za duel sa Cedevitom.

- Fenerbahče je jedna od tri najbolje ekipe u Evropi, pravljena je da ide na fajnl-for i osvoji titulu. Do sada je neporažen kod kuće, a i lider je Evrolige. Utakmica će biti lijep izazov i šansa da pokažemo da smo na pravom putu pred plej-of. Očekujemo veoma tvrdu i tešku utakmicu i znamo da ćemo morati žestoko da se potrudimo za svaki posjed lopte. Idemo u Istanbul da probamo da odigramo dobru utakmicu i da se ne predamo do posljednjeg minuta - istakao je Repeša.

Koti Klark je u Podgoricu stigao kao statistički najbolji igrač VTB lige, ali u plavom dresu nije mnogo pokazao - prosjek u Evroligi mu je sedam poena i 4,3 skoka, a u ABA ligi tek nešto bolji (7,7 koševa i 4,7 uhvaćenih lopti). Sve bi mogao da ispravi u plej-ofu ABA lige, a čini se da polako ulazi u pravi ritam...

- Ovo je krucijalni dio sezone, a očekuje nas teška sedmica u Evroligi. Igraćemo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi i moramo da se potrudimo da im pariramo najbolje što možemo. Moramo da budemo i fizički i mentalno jaki da bismo pokazali najviše što možemo. Želimo da predstavimo sebe i klub u najboljem mogućem svjetlu na jednom od najtežih gostovanja u Evroligi - istakao je 26-godišnji Amerikanac.

Prvi strijelac Budućnosti u elitnom takmičenju, Erl Klark (11,6 poena), dvije sezone je proveo u Bešiktašu i dobro poznaje večerašnjeg rivala.

- Fenerbahče ima sjajne navijače, volim da igram u toj dvorani. U pitanju je odličan, vrhunski tim i biće nam veliki izazov da igramo protiv njega. Pokušaćemo da pobijedimo, to je definitivno. Teško nam je da se pripremimo, imamo mnogo utakmica, a malo treninga, ali znamo da igramo košarku i moramo da budemo spremni - jasan je krilni centar.

Bonus video: