Gužva za plej-of: PAO srušio Baskoniju, Žalgiris rastužio Tel Aviv

Makabi je ostao na 12 pobjeda, dvije manje od ekipa koje su u zoni četvrtfinala
3178 pregleda 0 komentar(a)
Nik Kalates, Foto: Euroleague
Nik Kalates, Foto: Euroleague
Ažurirano: 20.03.2019. 22:42h

Posljednja tri kola Evrolige biće dramatična u borbi za plej-of - četiri ekipe konkurišu za tri mjesta koja vode u četvrtfinale.

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su važnu pobjedu nad direktnim rivalom Baskonijom na svom terenu 72:70 i izjednačili se sa timom iz Vitorije na tabeli.

PAO je vodio 21 razlike na poluvremenu, na kraju strahovao za ishod, ali ipak stigao do 14. pobjede.

Domaćina je vodio sjajni Nik Kalates sa 11 poena i 12 asistencija, a najefikasniji su bili Dešon Tomas sa 16 i Šon Kilpatrik sa 14 poena.

Bolan poraz, kojim su vjerovatno ostali bez šansi za plej-of, doživjeli su košarkaši Makabija i to na domaćem terenu od Žalgirisa - 85:83.

Makabi je ostao na 12 pobjeda, dvije manje od ekipa koje su u zoni četvrtfinala.

Tragičar je bio Skoti Vilbekin koji je u posljednjem minutu promašio trojku, a zatim i izgubio loptu kod rezultata 83:81 za goste.

Tomas Vokap je sa linije bacanja zapečatio sudbinu izraelskog ponosa...

Bek Žalgirisa Leo Vesterman je bio najbolji pojedinac meča sa 16 poena i pet asistencija.

Armani je izgubio od Reala u Madridu 92:89, iako je imao 14 poena prednosti nakon prve četvrtine, a Majk Džejms odigrao spektakularnu utakmicu, koju je završio sa 35 poena, osam skokova i tri asistencije.

Armani, Baskonija, Olimpijakos i Panatinaikos imaju po 14 pobjeda, za jedan od ta četiri tima neće biti mjesta u završnici.

Bonus video: