Alimpijević: Nikoga nije lako pobijediti četiri puta u jednoj sezoni

"Dosta toga zavisi, bez krivudanja od istine, od našeg starta i energije", rekao je trener košarkaša Crvene zvezde
57 pregleda 0 komentar(a)
Dušan alimpijević, Foto: Crvena zvezda MTS
Dušan alimpijević, Foto: Crvena zvezda MTS
Ažurirano: 24.03.2018. 15:42h

Nakon ubjedljive pobjede kod kuće (91:63), košarkaši Crvene zvezde očekuju da posao u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige završe već u drugom meču, u nedjelju veče u Baru (20 sati), iako su svjesni da ih ne čeka lak posao....

"Nikoga nije lako pobijediti četiri puta u jednoj sezoni, naročito ne ekipu koja igra dobru, lijepu košarku, sa mnogo samopouzdanja u šutu za tri poena. Ne mislim da će biti lako. Oni isto tako imaju želju da ne budu četiri puta poraženi od iste ekipe u jednoj sezoni", rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Dosta toga zavisi, bez krivudanja od istine, od našeg starta i energije. Ne očekujem nimalo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati drugačije lice, koje su mnogo puta pokazivali u Baru gdje su pobjeđivali ekipe koje su na papiru bili favoriti. Drugačije se ponašaju kod kuće, stvori se lijep ambijent, naročito za nas jer smo u prošloj utakmici tamo imali dobar dio svoje publike i osjećali smo se komotno", dodao je Alimpijević, i pozvao navijače da podrže ekipu u Baru, te izrazio nadu da će ispuniti halu jer su već "pokazali koliko znače" ekipi.

Zvezda će moći da računa na crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, koji će biti u sastavu pošto je propustio prethodnu utakmicu. Izostaće jedino povrijeđeni Nemanja Dangubić, koji je vjerovatno završio sezonu.

"Bjelica je u sastavu, biće u 12. Ostalo je sve isto, svi su hvala Bogu dobro, osim Dangubića. To je već standardna stvar i tako ide do kraja, kako smo i pričali", naveo je trener beogradskog kluba.

On je rekao da ekipa uspješno izlazi iz ciklusa teških utakmica.

"Neke stvari smo uradili pametno jer u nedjelju je za nas najvažnija od ovih pet utakmica u desetak dana. Prilično smo svjesni koliko bi nam bilo važno da polufinalnu seriju završimo u dvije utakmice", zaključio je Alimpijević.

Bonus video: