"Brada" sa druge planete: Harden brojao do 61 za istoriju NBA lige

Prije njega to su uradili samo Vilt Čemberlen, Majkl Džordan i Kobe Brajant
2853 pregleda 0 komentar(a)
Nuhvatljiv za odbrane: Džemjs Harden, Foto: Reuters
Nuhvatljiv za odbrane: Džemjs Harden, Foto: Reuters

Hjuston Rokitsi su uspjeli nakon preokreta da dobiju San Antonio Sparse sa 111:105 uz nevjerovatnu partiju Džejmsa HArdena.

Popularni "Brada" je meč zaršio sa 61 poenom (više od pola svoje ekipe), a tome je dodao i 7 skokova i 3 ukradene lopte.

Imali su Spursi u završnici meča šest poena razlike ali je Harden sa 13 vezanih poena preokrenuo meč.

Bek Hjustona je sinoć ispisao i istoriju NBA lige. Izjednačio je svoj rekord po broju poena, koji je postavio takođe ove seozne u Medison Skver Gardenu protiv Njujorka. sinoćnjom košgeterskom klinikom postao je tek četvrti igrač u istoriji lige sa dvije utakmice 60+ poena u istoriji NBA lige.

Prije njega to su uradili samo Vilt Čemberlen, Majkl Džordan i Kobe Brajant.

Harden je ubacio sinoć i devet trojki, pa je tako ušao u top 10 trojkaša svih vremena sa 1979 pogođenih trojki.

Realno je da će u narednih par utakmica uspjeti da se popne na ljestvici, jer Džejson Kid koji je na devetoj poziciji ima samo devet ubačenih trojki više.

Majk D'Antoni, trener Hjustona bio je više nego zadovoljan na pres konferenciji nakon meča. Upitan "Ko može da čuva Hardena u ligi". trener Rokitsa je odgovorio:

"Samo jedan čovjek u cijeloj ligi može da ga čuva. A to...to sam ja. Uvijek mogu da ga sjednem na klupu. To je jedini način da ga neko zaustavi", našalio se D'Antoni.

Ni trener Sparsa Greg Popovič nije mogao da ostane ravnodušan na partiju Hardena.

"Odigrali smo dobar meč. Mislim prva četvrtina je bila loša po nas, čini mi se da smo primili milion poena u njoj. Ali smo krenuli pametnije i preokrenuli smo meč. Međutim Harden je odigrao na nivou MVP igrača, i tako nam ugasio nadu", kazao je Popovič.

Osim Hardena, Kris Pol je meč završio sa 18 poena i 5 asistencija.

Kod ekipe Sparsa istakli su se Brajan Forbs sa 20, Derik Vajt sa 18, DeMar DeRozan sa 16 poena.

Ostali rezultati:

Klivlend - Los Anđeles Klipers 108:110 Njujork - Denver 93:111 Toronto - Oklahoma 109:116 Milvoki - Majami 116:87 Los Anđeles Lejkers - Bruklin 106:111

Bonus video: