„Vučice” se nadaju prvoj odbrani trofeja

Danas u Celju počinje fajnl-for WABA lige, Budućnost Bemax od 15 sati igra polufinale protiv Crvene zvezde
257 pregleda 0 komentar(a)
Treneri učesnika fajnl-fora WABA lige
Treneri učesnika fajnl-fora WABA lige

Drugi put u klupskoj istoriji, košarkašice Budućnost Bemaxa pokušaće da odbrane titulu u WABA ligi. Prije dvije godine im nije to uspjelo na završnom turniru u Podgorici, pa će izabranice Gorana Boškovića danas i sjutra na fajnl-foru u Celju imati šansu da prvi put “vežu” dvije titule u regionalnoj ligi.

Budućnost je u Celje stigla nakon trećeg mjesta u ligaškom dijelu, sa skorom od 10 pobjeda i četiri poraza, a u današnjem polufinalu (15 časova) igraće protiv Crvene zvezde, koja je u ligi upisala pobjedu više.

Podgoričanke su šesti put uzastopno, ukupno sedmi, na finalnom turniru, a trofej su osvajale 2016. i 2018. godine. Budućnost i domaćin Celje (dva trofeja), koje igra drugo polufinale od 19 sati protiv Beroe iz Bugarske, jedini su timovi na završnom turniru koji su osvajali pehare u ovom takmičenju. Budućnost je lani u finalu bila bolja od Celja 77:69...

"Sve ekipe su u Celje došle sa najvećim ambicijama, i svi su prvo fokusirani na polufinale. Jako cijenimo ekipu Crvene zvezde, utakmica će biti jako teška i izjednačena, a očekujem da i fajnl-for bude kvalitetan i neizvjestan", istakao je trener Budućnost Bemaxa Goran Bošković na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Celju.

Budućnost i Zvezda ove sezone imaju izjednačen skor. Crvena zvezda je u Beogradu slavila 61:51, dok se Budućnost revanširala u Podgorici 59:58.

"Plasmanom na fajnl-for, mi smo ispunili jedan od ciljeva s početka sezone. Sve što bolje napravimo u Celju, to je korak više. Očekujem jako dobar turnir", kazao je Dragan Vuković, trener Crvene zvezde.

Finalni, kao i meč za treće mjesto, na programu su u nedjelju.

Bonus video: