Rimac: Budućnost ima daleko najbolji roster u ABA ligi, na utakmici ćemo vidjeti koliko možemo

2763 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Rimac
Slaven Rimac

Najavljujući polifinalu seriju plej-ofa ABA lige protiv Budućnost Volija, trener Cedevite Slaven Rimac kazao je da su "to s trenerskog, motivacijskog, aspekta najlakše utakmice".

"Osjeti se po treninzima koje radimo da je koncentracija odlična i da su svi igrači motivisani i da svi jedva čekaju da utakmica počne. Ja se nadam da će ove utakmice pobuditi navijače i publiku da dođu i da nam pomognu. Očekujem jednu lijepu atmosferu. Vidjećemo na utakmici koliko možemo", rekao je Rimac.

Trener Zagrepčana ističe da je "Budućnost jstvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi".

"Malo su bili hendikepirani tokom sezone zbog toga što igraju Evroligu, koja u nekim svojim sedmicama ima i po dvije utakmice, tako da su bili puno više fokusirani na to takmičenje nego na ABA ligu. Ja očekujem Budućnost koja će izgledati stvarno dobro i mislim da imaju snage i trenera koji zna tempirati formu za najbitniji dio sezone, koji kreće od ponedjeljka", dodao je Rimac.

Polufinale plej-ofa je za oba tima poseban dio sezone.

"Tu su emocije, pritisak i veliki ulog, tako da treba vidjeti kako ćemo se tu snaći. Mislim da mi sebi ne bi trebali sebi stavljati veliki teret. Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, hajmo reći, nije to odraz nekog kvaliteta rostera, nego naših dobrih igara. Ne volim to govoriti, ali mislim da u današnjem sportu uopšteno taj termin favorit-nefavorit nema smisla jer puno jača ekipa u nemotivisanom danu za njih može izgubiti".

Rimac je ponovio da, finansijski gledano, imajući u vidu tržišne vrijednosti, "Budućnost daleko najskuplja ekipa ABA lige".

"Normalno, željeli su biti konkurentni u Evroligi i ostvarili su tu puno ozbiljnih pobjeda. Savladali su Real i CSKA, što govori o njihovom kvalitetu u dobrom danu. Prema tome, mi ćemo morati biti stvarno jako, jako dobri, ako želimo da im možemo parirati. Jaki su na više pozicija, i unutarnjim i vanjskim. Prema tome, čeka nas jedan zahtjevan posao. Moramo ući motivisani, ambiciozni, puni želje i s puno energije i vidjeti što će nam utakmica donijeti", zaključio je Rimac.

Prvi meč polufinalne serije do dvije pobjede igra se u ponedjeljak u Zagrebu sa početkom u 19 časova.

Bonus video: