Uvijek dajem sve od sebe, prija kad publika to prepozna

Bek Budućnost Volija Petar Popović je velikom borbenošću protiv Efesa zaslužio ovacije u “Morači”, za “Vijesti” govori o emocijama koje je doživio u dvorani i predstojećem plej-ofu ABA lige
2480 pregleda 11 komentar(a)
Petar Popović (Foto: Filip Roganović)
Petar Popović (Foto: Filip Roganović)

Efes je došao i prošao, na oproštaju od svojih navijača, kada je elitno klupsko takmičenje u pitanju, Budućnost Voli je upisala novi poraz u Evroligi (91:84), osmi uzastopni, ukupno 22.

Igra u oba pravca je bila korak nazad u odnosu na gostovanje Fenerbahčeu, kada su „plavi“ tri i po četvrtine meča bili više nego ravnopravan protivnik jednom od favorita za titulu, koji je na kraju upisao očekivanu pobjedu. Ako nešto može da se izvuče kao pozitivno iz meča sa Efesom, a u pravcu prvog meča sa Cedevitom u plej-ofu ABA lige, jeste reakcija ekipe u finišu treće dionice i posljednje četvrtine, kada je uspjela da se izvuče iz velikog minusa (62:40, sredinom treće četvrtine) i poraz učini podnošljivijim.

“Generator” buđenja ekipe bio je Petar Popović, borac bez mane i straha, koji je ogromnom energijom i velikom borbenošću uspio da prodrma ekipu, čime je natjerao prvo „varvare”, a zatim i sve u dvorani, da mu skandiraju ime, što se odavno nije čulo u “Morači”.

Na kraju meča ga je pohvalio i trener Jasmin Repeša, istakavši da tu energiju moraju da daju svi igrači kako bi Budućnost ove sezone ostvarila željene ciljeve…

"Iskreno, malo sam se pogubio u tim trenucima, nisam znao šta se dešava, svakako hvala publici", iznenađen je bio Petar Popović ogromnom reakcijom publike u dvorani na njegovu borbenu igru.

"To mi znači puno, jer se uvijek trudim, dajem sve od sebe, i, normalno, da mi prija kad publika to prepozna i kad pokažu toliku ljubav prema meni. Još jednom im hvala", nastavlja priču za “Vijesti Popović, koji je protiv Efesa upisao devet poena, četiri asistencije, tri skoka i ukradenu loptu.

Da li zbog toga što su igrali svega 48 sati nakon veoma dobre partije protiv Fenera u Istanbulu, ili, pak, zbog blizine starta plej-ofa, Podgoričani su odigrali veoma loše prvo poluvrijeme protiv Efesa, u kojem su primili čak 53 poena.

"Bilo je i umora od meča sa Fenerbahčeom, ali to može da bude izgovor, jer je i Efes igrao dva dana prije naše utakmice. Bili smo u nekom kontra-ritmu. Prvo poluvrijeme smo odigrali slabo, kao i početak drugog, pogotovo defanzivno. Ali, nismo odustajali, u posljednjem dijelu utakmice smo na momente pokazali da možemo da igramo ozbiljnu košarku, i samo to treba da radimo u kontinuitetu. Na nama je da te trenutke dobre igre produžimo što je duže moguće i da što spremnije dočekamo ponedjeljak i meč sa Cedevitom".

Budućnost ove sezone protiv Cedevite ima izjednačen skor, poraz u Zagrebu i pobjedu u Podgorici. Za prolaz u finale, pošto Cedevita ima prednost domaćeg terena, “plavima” treba jedna pobjeda u Zagrebu, uz, naravno, trijumf kod kuće.

"Cedevita je odlična ekipa, sigurno je da će oni, kao i Efes, svaki pad u našoj igri i svaku izgubljenu loptu kažnjavati sa lakim poenima iz kontri. Znamo da nam je ovo najvažniji trenutak u sezoni, moramo da u kontinuitetu igramo dobro".

Nadam se da ove godine nećemo igrati majstoricu sa Cedevitom

Petar Popović je bio jedan od junaka prošlosezonske pobjede u majstorici polufinala protiv Cedevite u “Morači”, kada je upisao 14 poena, od čega 12 u posljednjoj četvrtini, kada su “plavi” i slomili otpor gostiju iz Zagreba.

"Sjećam se dobro te utakmice i te četvrtine. Nadam se da ove godine nećemo čekati majstoricu, da ćemo posao završiti u dva meča. Ali, o tom, potom, sva koncentracija je na prvi meč u ponedjeljak. Daćemo sve od sebe da seriju otvorimo pobjedom u Zagrebu", zaključio je Popović.

Bonus video: