Dončić je novi "vlasnik" Voriorsa: Slovenac novim tripl dablom "preslišao" šampione

Dončić je ponovo zabilježio tripl dabl i meč završio sa 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a koliko je bio ubjedljiv u Orakl areni najbolje pokazuje akcija jednog oduševljenog navijača koji je slovenačkog košarkaša postavio na zvaničnoj Vikipedija stranici Golden Stejta kao vlasnika kluba
3839 pregleda 2 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: Reuters
Luka Dončić, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2019. 10:43h

Luka Dončić ne prestaje da oduševljava košarkašku planetu svojim partijama, a koliki potencijal za super zvijezdu ima sinoć su na svojoj koži osjetili aktuelni šampioni lige Golden Stejt Voriorsi koje su Dončić i Dalas Maveriksi ubjedljivo porazili sa 126:121.

Dončić je ponovo zabilježio tripl dabl i meč završio sa 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a koliko je bio ubjedljiv u Orakl areni najbolje pokazuje akcija jednog oduševljenog navijača koji je slovenačkog košarkaša postavio na zvaničnoj Vikipedija stranici Golden Stejta kao vlasnika kluba.

Slovencu je ovo šesti tripl dabl u sezoni i došao je na drugo mjesto igrača s najviše takvih utakmica do 21 godine prestigavši LeBrona Džejmsa koji je imao pet takvih utakmica. Medžik Džonson ih ima najviše, sedam, što znači da će ga Dončić vjerovatno prestići tokom sljedeće sezone, a ima šansu i ove, jer je do kraj ostalo 10 utakmica.

Probali su Voriorsi da mijenjaju čuvare na njemu, ali sve se činilo uzalud, Dončić bi ili stepback trojkama izluđivao čuvare, ili prodorom završavao na obruču.

NBA liga je čekala ovakvog rukija još od LeBrona Džejmsa, a bivši as Real Madrida u debitantskoj sezoni bilježi u prosjeku 21 poen, 7,6 skokova i 5,8 asistencija po utakmici.

I Dirk Novicki se potrudio da ga navijači Golden Stejta zapamte u svojoj posljednjoj utakmici u Orakl Areni.

Legendarni Njemac je ubacio 21 poen,a navijači Voriorsa su odali poštovanje njegovoj košarkaškoj zaostavštini gromoglasnim aplauzom i skandiranjem.

Nevjerovatnu priči i povezanost imaju Novicki i Orakl Arena.

Novickom je to dvorana u kojoj je upisao prve poene u NBA ligi, a ove sezone je svoju najbolju partiju pružio baš tu, u svojoj posljednjoj sezoni, ali i posljendjoj sezoni Orakl Arene, s obzirom da se tim Voriorsa seli u novu dvoranu.

"Uvijek ću pamtiti ovu dvoranu. Dosta lijepih trenutaka, bilo je i onih tužnih, ali svakako jedna od nabjoljih atmosfera u ligi", kazao je Njemac nakon utakmice.

Kod Golden Stejta, u odsustvu Stefa Karija, najbolji je bio Kevin Durent sa 25 poena, DeMarkus Kazins je dao 19.

Voriorsi su zakazali u svom najjačem oružju, šutu za tri poena gdje su šutirali katastrofalnih 4 od 30.

Maveriksi su sa druge strane ubacili 21 trojku iz 49 pokušaja.

"Nismo mogli večeras da se povežemo. Od starta su nametnuli neki svoj ritam koji nismo mogli da pratimo. Kako su se vrlo brzo odlijepili nekako smo i svjesno pustili niz vodu ovu utakmicu", kazao je Stiv Ker, trener Voriorsa.

Ostali rezultati:

Šarlot – Boston 124:117 Vašington – Majami 108:113 Atlanta – Filadelfija 129:127 Čikago – Juta 83:114 Memfis – Minesota 99:112 Portland – Detroit 117:112 Sakramento – Finiks 112:103

Bonus video: