Repeša: Imamo veliku rezervu, možemo bolje

„Sve skupa nije bilo dobro, ali je tek 1:0. Moramo dobro da analiziramo sve što se dogodilo i drugi meč odigramo puno bolje”, rekao je iskusni stručnjak
7067 pregleda 11 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2019. 22:09h

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša je čestitao Cedeviti „zaista zasluženu pobjedu”, a bio je nezadovoljan igrom svog tima.

„Nekoliko stvari nije bilo na nivou za utakmicu plej-ofa. Uz sve pojedinačne probleme, u prvom poluvremenu smo ličili na nešto i imali plus jedan. U drugom smo primili 53 poena, a tako se ne može dobiti utakmica na ovom nivou. Ne postoji ekipa koja bez odbrane može da dođe do trofeja ili do druge runde u plej-ofu”, rekao je Repeša.

Iako je njegov tim izgubio i igrao slabo, iskusni trener ne paniči.

„Nismo uspjeli da 'uvedemo' u meč neke igrače koji su bitni i mislim da postoji velika rezerva, da možemo da odigramo bolje. Tu mislim na defanzivni skok, igru jedan na jedan, jer su nas probijali i nakon prvog dodavanja dolazili do laganih šuteva ili poena. Sve skupa nije bilo dobro, ali je tek 1:0. Moramo dobro da analiziramo sve što se dogodilo i drugi meč odigramo puno bolje”.

Veliki problem sa faulovima su imali Goga Bitadze i Filip Barović, čijom igrom Repeša nije bio zadovoljan.

„Nismo izgledali ništa bolje sa njima nego bez njih. I jedan i drugi su defanzivno mogli i morali puno bolje da odigraju u svim segmentima - kada je njihov igrač bio bloker, u zagrađivanju skoka...”, zaključio je Repeša.

Njegov kolega i nekadašnji igrač, Slaven Rimac, bio je prezadovoljan izdanjem svog tima.

„Teška utakmica, dosta nervoze sa obje strane. Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali, hrabro, sa puno samopouzdanja. U najavi sam rekao kako bih volio da ekipa izgleda i tako je bilo. Igrali smo pametno, sa puno borbe i želje, nadskakali smo rivala. U Podgorici smo imali dosta problema sa ofanzivnim skokom rivala, koji je veći i snažniji, ali smo to sada dobro nadoknadili ogromnom borbenošću”.

Rimac je ubijeđen da njegov tim može da zaprijeti i u „Morači”.

„U najgoroj varijanti nas čeka još jedna utakmica na našem terenu. Znamo šta nas čeka u Podgorici, igrali u takvim atmosferama, ali to samo dodatno motiviše moj tim. Očekujem dobru partiju, ali ima još dosta to utakmice i neke sitnice bi trebalo ispraviti”, naglasio je Rimac.

Bonus video: