Emotivno veče u Majamiju: Posljednji vrisak Krisa Boša

Čuvena jedinica sada je u društvu Alonza Morninga, Šakila O'Nila i Tima Hardaveja
1972 pregleda 0 komentar(a)
Kris Boš, Foto: Reuters
Kris Boš, Foto: Reuters

Emotivno je sinoć bilo u Amerikan Erlajns areni - pod svodove dvorane smješten je dres Krisa Boša.

Čuvena jedinica sada je u društvu Alonza Morninga, Šakila O'Nila i Tima Hardaveja.

Boš je na Floridu stigao 2010. iz Toronta. Sa Dvejnom Vejdom i Lebronom Džejmsom činio je čuvenu trojku, "Big Three". Zajedno su osvojili šampionski prsten 2012. i 2013. godine.

Finala iz 2013. i čuvene utakmice sa San Antonijom prisjetio se i Pet Rajli, predsjednik Majamja.

"Jedan od najvažnijih momenata u istoriji naše franšize bila je šesta utakmica plej-ofa iz 2013. protiv San Antonija. Svi se sjećaju trojke Reja Alena, ali ja se sjećam da je jedan čovjek uspio da uhvati loptu poslije promašaja Džejmsa, za najveći skok u istoriji franšize, a onda je poslao najvažniju asistenciju u istoriji franšize za Reja Alena. A tek trener dobro zna šta je sve radio u tom produžetku i kako je blokirao Denija Grina", iskren je bio Rajli.

Navijači nijesu skrivali suze.

"Mnogi ovo ne znaju, ali Pet Rajli me je znao kao 19-godišnjaka i htio je da me bira na draftu, ali sam izabran kao četvrti, tako da je morao da uzme nekog klinca Dvejna Vejda!? Šalim se prijatelju, bar sam te pobijedio i meni je prvom povučen dres!", našalio se Boš.

Bošova karijera završena je prerano pošto se na rutinskom pregledu 2015. godine ispostavilo da ima krvni ugrušak na plućima.

"Znate kako sam vrištao na ovom terenu? E, pa...", demonstrirao je svoj dobro poznati urlik posljednji put na terenu, zajedno sa publikom.

Boš je u Majami stigao iz Toronta. Učesnik Ol-stara bio je 11 puta. Osim dva prstena ima i zlato sa Svjetskog prvenstva 2008. godine.

Galerija

Bonus video: