Košarkaši Budućnost Volija: Podgorica je postala naš grad, za rasizam krivi pojedinci

Ponašanje pojedinaca ne predstavlja stavove, mišljenje i ponašanje državljana Crne Gore, poručuju igrači podgoričkog kluba
6023 pregleda 6 komentar(a)
Noris Kol i Erl Klark, Foto: Savo Prelević
Noris Kol i Erl Klark, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2019. 10:53h

Košarkaši KK Budućnost Voli, Erl Klark, Edvin Džekson, Džejms Bel, Koti Klark, Devin Vilijams i Noris Kol, oglasili su se povodom rasističkih povika na fudbalskoj utakmici Crna Gora - Engleska, a zbog kojih je UEFA pokrenula disciplinski postupak.

Poručili su da osuđuju svaki oblik rasističkog ponašanja, ali i da su svjesni da su u pitanju pojedinci koji ne predstavljaju stavove, mišljenje i ponašanje državljana Crne Gore.

"Od prvog dana našeg dolaska u Podgoricu, od strane uprave, saigrača, stručnog štaba i navijača osjećamo poštovanje, podršku i prihvaćeni smo na najljepši način. Ljudi sa kojima se svakodnevno srijećemo, kao i publika sa tribina, uvijek su nam upućivali riječi tople dobrodošlice i podrške. Podgorica je za nas, naše porodice i prijatelje postala naš grad, Crna Gora zemlja u koju ćemo se uvijek rado vraćati, a Budućnost VOLI klub koji opravdava svoju reputaciju savremenog evropskog kluba i za koji nas vežu samo pozitivne emocije", stoji u saopštenju koje potpisuju košarkaši podgoričkog kluba.

Bonus video: